Pilot tiltalt etter flydrama

Ble først siktet for 83 tilfeller av drapsforsøk.

Joseph David Emerson (t.v.) er tiltalt på 84 punkter, men ikke for drapsforsøk. Foto: Dave Killen/The Oregonian/AP/Pool/NTB
Joseph David Emerson (t.v.) er tiltalt på 84 punkter, men ikke for drapsforsøk. Foto: Dave Killen/The Oregonian/AP/Pool/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

I oktober ble en pilot siktet for 83 tilfeller av drapsforsøk, etter at han skal ha forsøkt å skru av en av motorene på et Alaska Airlines-fly. 80 passasjerer i tillegg til personale var om bord.

Piloten var ikke på jobb, men satt på klappsetet i cockpiten sammen med kapteinen og styrmann.

Nå har en jury i Portland i delstaten Oregon i USA besluttet å tiltale mannen, som heter Joseph David Emerson (44). De 83 tilfellene av drapsforsøk i siktelsen er han imidlertid ikke tiltalt for.

Trodde han drømte

I stedet er han tiltalt på 83 punkter for å ha satt folkene om bord i hensynsløs fare, skriver The New York Times.

I et intervju med avisen forrige måned sa Emerson at han aldri ønsket å skade noen. Han hevdet også at han hadde ruset seg på sopp, som hadde gitt ham hallusinasjoner.

Han skal blant annet ha vært overbevist over at han faktisk ikke satt i cockpiten på ekte, da han var om bord i flyet.

Dette flyet skulle frakte passasjerer til et møte om global oppvarming i Dubai, men frøs i stedet fast på rullebanen. Video: Twitter, AP. Reporter: Anabelle Bruun/Dagbladet TV Vis mer

Emerson erklærte seg uskyldig i siktelsen da den kom, men erkjente overfor The New York Times at han forsøkte å trekke i en spake i cockpiten som var designet for å stenge av flyets motorer.

Dette skal han ha gjort fordi han ville komme seg ut av det han trodde var en drøm.

Saksøkte flyselskapet

Pilotene klarte å stoppe 44-åringen og han ble deretter ført bak i flyet, der han ble tatt hånd om av kabinpersonale. Han ble satt i håndjern frem til flyet fikk landet og han ble deretter satt i varetekt, ifølge CBS News.

Emerson skal ha forklart politiet da han ble hentet at han hadde et «nervesammenbrudd» og at han ikke hadde sovet på 40 timer. En flyvert har imidlertid fortalt at 44-åringen sa at han «forsøkte å drepe alle sammen».

I november saksøkte tre av passasjerene flyselskapet. De mener Emerson aldri burde fått lov til å komme om bord, ifølge CBS.

Mer om