Pilot siktet - skal ha forsøkt å styrte passasjerfly

80 passasjerer var om bord på flyet.

En mann er siktet for å ha forsøkt å krasje et Alaska Airlines Boeing 737-800 i helgen. Foto: Ted S. Warren/AP Photo/NTB
En mann er siktet for å ha forsøkt å krasje et Alaska Airlines Boeing 737-800 i helgen. Foto: Ted S. Warren/AP Photo/NTB Vis mer
Publisert

I USA er 44 år gamle Joseph David Emerson siktet for 83 tilfeller av drapsforsøk, etter at han skal ha forsøkt å krasje et Alaska Airlines-fly av type 737 søndag, skriver BBC.

Emerson, som jobber som pilot, var ikke på vakt på den gjeldende flyvningen, men skal ha sittet i cockpit sammen med kapteinen og styrmann.

Forstyrret motordriften

Flyet skulle opprinnelig fly fra Everett, Washington til San Francisco, da det ble omdirigert til Portland i delstaten Oregon.

I en uttalelse fra flyselskapet skal den siktede ha gjort et «mislykket forsøk på å forstyrre driften av flymotorene». Besetningen rapporterte hendelsen, og den siktede ble stoppet i tide.

NON STOP: Passasjerer på et fly får seg en skummel opplevelse da motoren på et fly begynner å revne i stykker. Non Stop TV med Sondre Rahm og Christian Wehus. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de mest spektakulære klippene du ikke vil gå glipp av. Vis mer

Hendelsen etterforskes nå av FBI, som bekrefter overfor BBC at etterforskning er åpnet. Den føderale flyadministrasjonen i USA gikk mandag ut med en uttalelse, der de forsikret om at hendelsen om bord på den gjeldende flyvningen ikke har noen kobling til «den nåværende verdenssituasjonen».

Flere terrorhandlinger er den siste tiden blitt begått i verden og i Europa, der flere hendelser er blitt knyttet opp mot krigen mellom Israel og Hamas.

Uvitende passasjerer

Ifølge ABC News skal den siktede ha blitt tatt hånd om av flybesetningen, som satte han bak i kabinen iført håndjern.

Passasjerer nyhetsnettstedet har pratet med opplevde derimot ingen uro eller mistenkelige handlinger før de fikk beskjed om at flyet måtte foreta en medisinsk nødlanding i Portland.

Aubrey Gavello var blant passasjerene om bord, og forteller ABC News at hun overhørte en flyvert si «Det kommer til å gå bra, vi får deg av flyet», og trodde dermed at det dreide seg om en seriøs medisinsk situasjon.

- De håndterte det veldig profesjonelt, veldig rolig og vi visste ikke hva som foregikk før vi landet, forteller hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer