Paven vil bryte tradisjon

Blir 87 år 17. desember.

Pave Frans deler åpent i nytt intervju. Foto: Alessandra Tarantino/AP Photo/NTB
Pave Frans deler åpent i nytt intervju. Foto: Alessandra Tarantino/AP Photo/NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Søndag 17. desember fyller pave Frans 87 år, men han har tilsynelatende ingen planer om å forlate rollen. Dét til tross for en stadig dalende helse.

I et nytt intervju kan paven avsløre at han har planene klare for den dagen han går bort - og de følger ikke forgjengerne hans, ifølge The Guardian.

Bryter tradisjon

Pave Frans skal nemlig gravlegges i basilikaen St. Maria Maggiore i Roma, og ikke i grottene under Peterskirken i Vatikanstaten, slik paver før han. Dermed bryter han med en årelang tradisjon.

Det kommer frem i et intervju med mexikanske N+.

Ifølge paven selv har han allerede besøkt basilikaen over 100 ganger, da det er dit han går for å be før og etter reiser. Han skal ha møtt seremonimesteren ved basilikaen for å forenkle de ellers storslåtte pavebegravelsene, forteller han.

STERKE SAKER: Pave Frans sliter med smerter i kneet. Under et møte med en gruppe meksikanske prester, nevnte paven en velkjent meksikansk "vindundermedisin". Video: NTB, Tiktok. Reporter: Håvard T-L Knutsen Vis mer

- Jeg vil lansere et nytt ritual, forteller han, uten å utdype videre.

Utradisjonell pave

Dette er ikke første gangen paven representerer forandring.

- Dette ses på som nok et brudd med en langvarig tradisjon, akkurat som hans beslutning om ikke å bo i det apostoliske palasset (den offisielle paveboligen, journ.anm.) , sa Paddy Agnew, Vatikanets reporter for Irlands Sunday Independent, ifølge The Guardian.

I tillegg er pave Frans den første fra Amerika og den første jesuitten til å bli valgt som pave.

Paven Frans har sittet siden 2013, og er den 266. i sin rekke.