Kina:

Over 500 til sykehus etter sjelden ulykke i Beijing

Hendelsen skjedde torsdag kveld.

En ulykke på metroen i Beijing sendte hundrevis av passasjerer til sykehus. Foto: Costfoto/NurPhoto/Shutterstock /NTB
En ulykke på metroen i Beijing sendte hundrevis av passasjerer til sykehus. Foto: Costfoto/NurPhoto/Shutterstock /NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Under rushtiden torsdag kveld skjedde en ulykke på metrobanen i den kinesiske hovedstaden Beijing.

De to siste vognene på et tog koblet seg fra resten, noe som endte i at vognene ble påkjørt bakfra av neste metro. Hendelsen beskrives som sjelden.

515 mennesker skal ha blitt sendt til sykehuset. Blant disse skal 102 personer ha fått påvist beinbrudd, opplyser den statseide kringkasteren CCTV, ifølge The Guardian.

Skjedde utendørs

Fredag morgen har de fleste fått reise hjem fra sykehuset, men det er fortsatt noen titalls mennesker som får behandling eller er under observasjon.

Videoer spredt på nettet viser at kollisjonen hendte utendørs, der det de siste dagene har vært store mengder snøfall. Noen folk lå på gulvet på metroen, mens andre tok seg ut og ned på sporet.

Andre videoer, fra CCTV vider folk bli båret vekk på båre av lokale nødetater.

Beklager for ulykken

En operatør for metroen i Beijing har kommet med en uttalelse som følge av ulykken.

- Vi beklager på det sterkeste for ulykken som skjedde i kveld. Passasjerer som forlot stedet uten følge under evakueringen og som ikke har det bra, kan kontakte oss når som helst. Vi vil dekke hjelpekostnadene, uttalte operatøren.