Storbritannia:

Nok en storm venter: Dette har aldri skjedd før

Områdets fjerde høststorm herjer mandag morgen.

Stormen Ciarán skapte oversvømmelser flere steder i Europa. Nå ventes ny storm å treffe Storbritannia. Foto: AP Photo/Gregorio Borgia/NTB
Stormen Ciarán skapte oversvømmelser flere steder i Europa. Nå ventes ny storm å treffe Storbritannia. Foto: AP Photo/Gregorio Borgia/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag sendte britiske meteorologer ut flere røde og gule farevarsler for Storbritannia og Irland, da høstens fjerde storm er på vei innover området.

Det er ikke mer enn halvannen uke siden stormen Ciarán herjet i Storbritannia og andre vestlige deler av Europa. Høststormen førte til flere dødsfall og store ødeleggelser, som følge av svært sterke vindkast og oversvømmelser rundt om.

Mandag formiddag ventes flere «kraftige og skadelige vindkast», og enkelte steder er det også denne gangen «potensielt fare for liv», skriver Sky News.

UVÆR: Stormen «Ciarán» herjer rundt om i Vest-Europa, og Toscana-regionen i Italia har fått gjennomgå. Reporter: Emma Dalen. Video: @eugenio_giani / AP. Vis mer

Søndag fikk stormen navnet Debi - og for første gang noensinne har en storm fått navn på bokstaven D så tidlig i sesongen på de britiske øyene. Meteorologisk institutt i Storbritannia regner stormsesongen fra og med september.

Meteorolog Kirsty McCabe forklarer overfor nettstedet at de mange høststormene skyldes posisjonen og styrken på jetstrømmen.

- Vi har hatt en veldig urolig høst med en rekke dype lavtrykkssystemer som påvirker Storbritannia, sier hun.

Det er ventet flere forsinkelser i både bakke- og lufttrafikk i området. Stormen er imidlertid ventet å ta av i løpet av dagen.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer