Italia:

Nektet å gifte seg med søskenbarnet - ble drept

Foreldrene er dømt for drap.

I dette området ble Saman Abbas funnet etter 19 måneder. Foto: Luca Bruno/AP Photo/NTB
I dette området ble Saman Abbas funnet etter 19 måneder. Foto: Luca Bruno/AP Photo/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Påtalemyndighetene mener at 18 år gamle Saman Abbas fra Pakistan ble drept i Italia 1. mai i 2021, etter å ha nektet å gifte seg med søskenbarnet hjemme i Pakistan.

Derfor ble jentas foreldre, Shabbar Abbas og Nazia Shaheen, tirsdag dømt til livstid i fengsel for drapet av sin egen datter, skriver The Guardian.

Kvalt og gravd ned

Jentas onkel Danish Hasnain er dømt til 14 år i fengsel, slo retten i Reggio Emilia fast. To av hennes søskenbarn har sittet i varetekt for drapet. De ble i retten funnet uskyldige og blir løslatt.

Jentas onkel Danich Hasnain i retten i Reggio Emilia. Foto: Roberto Brancolini/Pa Photos/NTB
Jentas onkel Danich Hasnain i retten i Reggio Emilia. Foto: Roberto Brancolini/Pa Photos/NTB Vis mer

Saman ble sist observert på overvåkningskameraer for halvannet år siden. I november i fjor ble liket hennes funnet og gravd opp ved en forlatt gård, like ved der hennes far jobbet nord i Italia.

Obduksjonsrapporten viste at Saman hadde knekt nakken, trolig etter kvelning.

Hadde en annen kjæreste

Saman var opprinnelig fra Pakistan, men flyttet til Novellara i den italienske Emilie-Romagna-regionen som tenåring. Hun skal ifølge The Guardian ha sluttet å bruke hijab, og datet en pakistansk gutt hun hadde forelsket seg i.

Bilder av de to kyssende på gaten i Bologna skal derimot ha gjort foreldrene illsinte, da de ønsket at hun skulle gifte seg med et søskenbarn hjemme i Pakistan.

Hun skal ha fortalt kjæresten sin at hun fryktet for livet sitt etter å ha nektet å lytte til foreldrene.

Rettssaken har fått stor oppmerksomhet i Italia, og regnes som den mest profilerte av sitt slag i løpet av de siste årene. Italia har gjort flere etterforskninger rundt drap eller mishandling av innvandrerkvinner og jenter som har gjort opprør mot tvangsekteskap.

Samans sak, som omtales som et æresdrap, har ifølge Reuters «sjokkert» Italia.