Nekter straffskyld

Skuespilleren må møte i retten i slutten av februar.

Pierce Brosnan brøt reglene og må møte i retten. Foto: Vianney Le Caer/Invision/AP/NTB
Pierce Brosnan brøt reglene og må møte i retten. Foto: Vianney Le Caer/Invision/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Skuespiller Pierce Brosnan (70) har fått innvilget en forespørsel om å flytte det opprinnelige rettsmøtet 23. januar til en virtuell høring 20. februar, melder BBC.

Brosnan risikerer en saftig bot og fengsel, som følge av at han på ulovlig vis oppholdt seg utenfor angitte gangveier på Yellowstone nasjonalpark i USA. Føderale lover er svært strenge, og straffen for å bevege seg utenfor angitt område er derfor stor.

«James Bond»-skuespilleren er siktet på to punkter: ett for å gå inn i et begrenset termisk område og den andre for å ha tatt seg inn i Mammoth Terraces, som er et kupert område med en rekke varmekilder som kommer opp i 79,4 grader celsius.

Området er nøye vernet, da det er vanskelig å rette opp i eventuelle skader i naturen.

Brosnan nekter straffskyld i saken.

«Mamma Mia!»-øya er nå ikke til å kjenne igjen, etter at ekstremværet Daniel slo til flere steder i Hellas. Reporter: Anabelle Bruun/Dagbladet TV Vis mer

Taper han i retten i februar, risikerer han likevel opp mot seks måneders fengselsstraff og en bot på opp mot 5000 dollar. Det tilsvarer i overkant av 52 000 norske kroner.

Skuespilleren har en lang karriere i ryggsekken, inkludert nevnte «James Bond». I tillegg er han å se i berømte filmer som «Mamma Mia» og «The Thomas Crown Affair».