Millet (27) overlevde Hamas-angrepet: - Folk falt rundt meg

Forteller om den skjebnesvangre flukten fra terroristene.

Millet Ben Haim overlevde Hamas-angrepet mot Israel 7. oktober. Foto: Skjermbilde fra Instagram
Millet Ben Haim overlevde Hamas-angrepet mot Israel 7. oktober. Foto: Skjermbilde fra Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

7. oktober befant Millet Ben Haim (27) seg på Nova-festivalen i Israel sammen med en gruppe venner. Men kos og hygge ble brått snudd om til frykt og desperasjon.

Hundrevis av raketter ble skutt opp fra Gazastripen mot Israel. Det førte til en umiddelbar evakuering av festivalen, men ikke alle forsto hva som foregikk.

Det forteller Haim til tyske Bild, når hun åpner opp om hvordan hun overlevde Hamas-angrepet.

- Kunne ikke flykte

Over 260 festivalgjester ble drept, både israelere og tilreisende. Hamas angrep mot Israel drepte totalt over 1400 mennesker den dagen, og flere ble tatt til gisler på Gazastripen.

Haim og vennene forsøkte å flykte fra festivalen i bil, men da de skulle kjøre ut fra området, ble de vitner til at folkene i bilen foran ble skutt og drept. De snudde, men møtte også Hamas-soldater i den retningen.

Til slutt la de på sprang.

GAZA: Videoklipp publisert av Hamas viser hvordan soldater kommer ut fra tunneler og angriper israelske militærkjøretøy til fots. Reporter: Edward Stenlund. Video: RT / HAMAS Vis mer

- Terroristene var over alt. Vi kunne ikke flykte. Da ble det tydelig for oss hvor mange av dem det var. Men vi innså ikke at tusenvis av terrorister hadde tatt seg inn i Israel, forteller hun til avisen.

27-åringen gikk over 13 kilometer, og kom støtt og stadig over Hamas-soldater. Hun så folk gi opp, og selv følte hun at kroppen sviktet henne.

- Det var et mareritt når du følte at du aldri løpte raskt nok, og du ble svakere og svakere. Folk falt rundt meg. Jeg innså at jeg så vidt hadde en sjanse å overleve, og jeg var så sint på kroppen min, fordi jeg har aldri følt meg så svak, forteller hun.

Hørte soldatene le

Hun forteller at hvis hun stoppet, kom hun til å bli drept. Haim hadde derfor en motivasjon til å bare fortsette å bevege seg, og innser i dag at hun gjorde riktig.

- De som ble igjen ble voldtatt, kidnappet eller drept. Nesten ingen overlevde, sier hun.

Etter hvert fant hun og noen andre kvinner et gjemmested i en busk. I seks timer forteller hun at de «lekte gjemsel med terroristene». En samtale med israelsk politi fikk henne til å innse at selv de ikke kunne hjelpe.

Den israelske hæren (IDF) hevder å ha avslørt et nettverk av tunneler tilhørende Hamas under og ved siden av et sykehus i det nordlige Gaza, skriver Reuters. Video: IDF. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Derfor ble eneste løsningen å be til gud. Haim forteller at mens hun lå der, hørte hun Hamas-soldater i nærheten le. Det skremte henne mer enn våpnene deres, forteller hun.

- De kom til å ta kroppene våre. Jeg ville begrave meg selv, noe jeg syntes var forferdelig å tenke.

Ble reddet av sivil

En sivil ved navn Ramy Davidian reddet over hundre mennesker den dagen, inkludert Haim. I dag er hun gjenforent med familien sin, men føler seg ikke lenger som seg selv.

I et tidligere intervju med britiske ITV har hun sagt at hun ikke ønsker hevn.

– Jeg ønsker ikke hevn, jeg ønsker fred.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer