- EIPIC som helhet var ikke en restaurant som holdt på å dø, men folk har en forventning når de går gjennom dørene. Kostnaden for å leve opp til denne forventningen har doblet seg siden nedstengningen (Coronaviruset, journ.anm.). Kostnadene har kommet ut av kontroll, og vi kan ikke doble prisen.
Det konkluderer kjøkkensjef Alex Greene overfor CNN.

Cruise måtte returnere - rundt 100 skal ha blitt skadet
Blitt for dyrt
EIPIC har i 26 år holdt til i irske Belfast, etter å ha blitt startet opp av kokken Michael Deane på 90-tallet. Allerede året etter åpningen fikk restauranten tildelt en Michelin-stjerne.
Restauranten fikk seg naturligvis en knekk under nedstengingen i coronapandemien, og siden den gang har folk generelt fått dårligere råd. Det har gått utover restauranten - men det har heller ikke blitt noe billigere å drifte stedet.
I utgangspunktet var ikke EIPIC blant de dyreste Michelin-stedene mannen i gata kunne spise hos. Det har likevel vist seg å ikke være levedyktig i en «liten» by som Belfast, sammenlignet med eksempelvis London og Paris.
Flykter fra byen
Dessuten peker Greene på en økende trend blant også Michelin-restauranter, der «fine-dining» - med hvite linduker og pent service - ikke lenger er det folk søker mot.
Derfor har eierne av restauranten planlagt en relansering, der man som kunde og eier får mer verdi av pengene.
De har imidlertid valgt å flytte det hele ut av storbyen.
- Folk er villige til å reise fra byen eller andre steder for god mat og god overnatting. Og kostnadene for å gjøre det på landet er betydelig lavere enn i byen, sier Greene.