Hillary Clinton:

Med stikk mot Trump

Har en klar mening om den tidligere presidenten.

Hillary Clinton var presidentkandidat sammen med Donald Trump i 2016. Foto: Dennis Van Tine/UPI/Shutterstock/NTB
Hillary Clinton var presidentkandidat sammen med Donald Trump i 2016. Foto: Dennis Van Tine/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Hillary Clinton er fortsatt ingen fan av USAs tidligere - og kanskje fremtidige - president Donald Trump.

Det viser hun gjennom et innlegg på X/Twitter mandag, der hun gjentok et aldri så lite stikk fra debattene under presidentkampen i 2016. Clinton var da demokratenes presidentkandidat, og tapte mot republikanernes Trump.

Tar frem gamle grep

Under et massemøte i New Hampshire lørdag, siterte ekspresidenten Russlands president Vladimir Putin på hans tidligere kritikk mot amerikanernes politiske system og demokrati.

Trumps uttalelser under møtet ble gjengitt av The Washington Post, en artikkel Clinton delte på X. Til videoen skrev hun «Puppet».

«Puppet», oversatt til «marionett», er en type dukke som styres av andre.

Ordet er trolig en referanse til et stikk hun leverte i retning Trump under en debatt i 2016, der Trump hevdet at Putin ikke har noen respekt for henne, ifølge Independent.

Da kom svaret fra Clinton:

«Vel, det er fordi han mye heller vil ha en marionett som president av USA».

Trump svarte da med å si at han ikke er en marionett, og at det heller er Clinton som er en.

TILTALT: Hillary Clinton reagerer på tiltalen mot Trump i et ferskt intervju med MSNBC. Video: MSNBC og AP. Reporter: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer

- En kult

Clinton har aldri prøvd å skjule at hun misliker Donald Trump. Senest i et intervju med CNN tidligere i høst sa hun at han «ikke har noen troverdighet igjen».

I samme intervju kalte hun Trumps tilhengere for «en kult» og mente at de må «omprogrammeres» fordi de fortsatt støtter han.

Til tross for at det ikke er valgt noen offisielle presidentkandidater fra noen partier ennå, mener Clinton at det allerede er avgjort.

- Jeg tror, dessverre, at han kommer til å være kandidaten og vi må slå dem. Og vi må overvinne de som ikke tror på valg, slik vi gjorde i 2020 og i 2022, sa hun, ifølge The Guardian.