Måtte snu: Hest var på rømmen i flyet

En helt spesiell hendelse skjedde om bord på et fly på vei til Belgia.

Et lastefly av typen Boeing 747 måtte snu på vei mot Belgia. Foto: Balint Szentgallay/NurPhoto/Shutterstock/NTB
Et lastefly av typen Boeing 747 måtte snu på vei mot Belgia. Foto: Balint Szentgallay/NurPhoto/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et fly av typen Boeing 747 skulle opprinnelig fly fra JFK i New York til Liége i Belgia 9. november, da det ble tvunget til å snu, skriver CNN.

Årsaken var at en hest var på rømmen - inne i flyet.

Hesten befant seg i flyets lasterom, da den kom seg løs. Flyet er eid av Air Atlanta og skulle frakte last over Atlanterhavet, men fra 31 000 fot kunne flymannskapet melde om at hesten hadde klart å komme seg ut fra buret sitt.

Piloten skal ha uttalt følgende over radioen: «Vi har ikke et problem ... flymessig». Deretter skal han ha forklart at de ikke får til å sikre hesten.

Flymannskapet skal ha fått beskjed om at de kunne returnere til JFK i New York, men fordi at flyet var for tungt ble de også bedt om å dumpe 20 tonn med drivstoff før landing.

Før landing skal piloten også ha bedt om å få en veterinær på plass og forklart at «Vi har en hest i vanskeligheter».

En representant fra Air Atlanta har bekreftet hendelsen overfor CNN. Flyet skal ifølge kanalen ha kommet seg opp i luften igjen, drøyt tre timer etter planlagt avgang.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer