- Måtte den beste kvinnen vinne

Nå står Nikki Haley alene mot Donald Trump.

Nikki Haley spiser seg innpå Donald Trump. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP/NTB
Nikki Haley spiser seg innpå Donald Trump. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Ettersom Florida-guvernøren Ron DeSantis i helgen trakk seg fra kampen om republikanernes presidentkandidatur, er det bare ett menneske som kan knuse Donald Trumps drømmer om å igjen bli partiets presidentkandidat.

Nikki Haley har vist seg å bli en verdig konkurrent, bare elleve prosentpoeng bak Trump i en fersk CNN-måling. Trump ligger på 50 prosent oppslutning, mens Haley scorer 39 prosent.

Mange mener derimot at hun ikke har en reell sjanse å slå den tidligere presidenten.

Drømmescenario

Haley står likevel i eget drømmescenario - i en en-til-en-kamp. Da DeSantis trakk seg søndag, grep hun sjansen til å si noen ord under et møte med velgerne.

- Guri, ting forandrer seg raskt. Vi hørte akkurat at Ron DeSantis har trukket seg fra kampen. Jeg vil bare si til Ron at han gjorde et godt forsøk. Han har vært en god guvernør og vi ønsker ham godt. Når det er sagt, er det bare en mann og en kvinne igjen, skal hun ha sagt, før hun ifølge NBC News fortsatte:

Under en tale for republikanerne i Anaheim i California gikk presidentkandidat Donald Trump hardt ut mot president Joe Biden, som han mener er for gammel og skjør for å lede landet. Video: X/Reuters. Reporter: Christina H. Korneliussen Vis mer

- Måtte den beste kvinnen vinne.

Haley har klatret jevnt oppover meningsmålingene siden hun kunngjorde sitt kandidatur. På veien har hun fått viktige og rike støttespillere, som hjelper henne å drive en kampanje som har av hensikt å slå ut Trump.

- Den rette kandidaten

Flere republikanere mente at de måtte legge moralen igjen i døra og stemme på Trump i 2020. Da valget sto mellom nåværende president Joe Biden og Donald Trump, følte de at Trump var et bedre alternativ, selv om de ikke nødvendigvis var Trump-tilhengere.

Blant dem er Melinda Tourangeau, som nå er en iherdig støttespiller av Nikki Haley, ifølge The Guardian.

- Hun har reist over hele staten og møtt folk. Og når hun møter deg - og du møter henne - føler du deg som en bedre person etterpå. Og plattformen hennes er genial - klar, konsis, overbevisende. Hun mener å gjøre alt hun sier hun skal. Hun er den rette kandidaten, mener Tourangeau.

Tirsdag skal delstaten New Hampshire stemme over hvem de ønsker skal representere Republikanerne i høstens presidentvalg. Det kan bety bære eller briste for Haley.

I ny video publiser på hans egen plattform Truth Social raser USAs tidligere president Donald Trump mot tiltalen som er tatt ut mot ham i den den såkalte dokumentsaken. Vis mer

Vinner Trump New Hampshire, ses Haleys sjanser på som små.

Støtter Trump

Haleys leir skal ha troen på at DeSantis velgere splittes mellom henne og Trump. DeSantis har derimot gjort det klart at han stiller seg bak Trump. Da er det kanskje heller ikke usannsynlig at velgerne hans gjør det samme.

- Det er klart for meg at et flertall av republikanske primærvelgere ønsker å gi Donald Trump en ny sjanse. Han har min støtte, uttalte DeSantis i en video publisert på X, ifølge NBC.