Tsjekkia:

Mange drepte etter skyting i Praha

Minst 15 skal være drept.

Store politistyrker i Prahas sentrum torsdag ettermiddag, etter melding om skyting ved et kunstfakultet. Foto: Michal Cizek / AFP / NTB
Store politistyrker i Prahas sentrum torsdag ettermiddag, etter melding om skyting ved et kunstfakultet. Foto: Michal Cizek / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Torsdag formiddag like etter klokken 15 kom det meldinger om skyting ved en skole i Praha, ifølge Reuters.

I tsjekkiske medier meldes det om minst 15 drepte. Ytterligere 24 skal være skadet, med moderat og lettere omfang, opplyser Martin Vondrasek, politisjefen i Praha.

Politiet har sendt styrker til Karlsuniversitetet i den tjekkiske hovedstaden, der skytingen skal ha skjedd ved kunstfakultetet, skriver den tjekkiske avisen Lidové noviny.

- Flere døde

«Vi reagerer for tiden på en rapportert skyting på en skole ved Jan Palach-plassen. For øyeblikket skal alle styrkene til IZS være på stedet. Vi vil gi mer informasjon så snart som mulig.», skriver politiet like etter klokken 15 på X.

Nødetater på stedet. Foto: Petr David Josek/AP Photo/NTB
Nødetater på stedet. Foto: Petr David Josek/AP Photo/NTB Vis mer

På bilder publisert av nyhetsnettstedet Novinky ser man folk løpe ut fra bygningen med hendene i været. På sosiale medier ser man bilder av elever som gjemmer seg på taket av bygningen.

Rundt klokken 16 skriver de at de har kontroll på gjerningsmannen, en 24 år gammel mann som selv skal ha vært student ved skolen. Vedkommende er død.

– Det er ingen indikasjon på at denne forbrytelsen har tilknytning til internasjonal terrorisme, sier innenriksminister Vit Rakusan, ifølge NTB.

Den avdøde gjerningsmannens far ble funnet død tidligere torsdag. Det er ukjent hvordan han døde, men 24-åringen skal ha ropt at det var han som drepte faren, opplyses det gjennom tsjekkisk radio.

«Hele bygningen blir for øyeblikket evakuert og det er flere døde og titalls skadde», skriver de.

- Fryktelig skummelt

Det opplyses videre at området rundt skolen er stengt av. Politiet oppfordrer folk til å ikke oppholde seg i nærheten, og samtidig oppfordres folk om ikke å forlate hjemmene sine.

Mladá fronta Dnes skriver videre at politiet samførte bygningen, for å forsikre seg om at gjerningsmannen jobbet alene. Det skal han ha gjort.

En student har fortalt overfor avisen at bevæpnet politi ba dem evakuere.

- De evakuerte oss alle, det var fryktelig skummelt. Det var mange politimenn overalt som ropte til oss med maskinpistoler og ba oss stikke av, forteller studenten til avisen.