Må i fengsel etter YouTube-video

Hevdet flykrasjen var en ulykke.

Youtuber Trevor Jacob hoppet ut fra eget fly. Nå er han dømt til fengsel. Foto: Skjermbilde/Trevor Jacob
Youtuber Trevor Jacob hoppet ut fra eget fly. Nå er han dømt til fengsel. Foto: Skjermbilde/Trevor Jacob Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Snowboardkjører og Youtuber Trevor Jacob (30) fikk massiv oppmerksomhet, da han i desember 2021 delte en video på YouTube. I videoen filmet han et småfly krasje - som han selv hadde kastet seg ut fra få sekunder tidligere.

Jacob hadde selfiestangen i hånden og en fallskjerm på ryggen, og kom uskadd ut av det hele. Det til tross for at han selv hevdet det hele var en ulykke.

Nå er han dømt til fengsel , skriver NBC News.

Hindret etterforskning

Jacobs må sone seks måneder i føderalt fengsel «for å ha hindret en føderal etterforskning ved å bevisst ødelegge vraket av et fly, som han med vilje krasjet i Santa Barbara-distriktet for å få visninger på nettet», står det skrevet i en pressemelding.

Videoen ble sett nesten tre millioner ganger før den senere ble fjernet. Jacob skal på forhånd ha landet en sponsoravtale, som innebar at han skulle dele en video der han promoterte et produkt.

I desember 2021 delte Trevor Jacob en video av at flyet hans styrtet. Nå må han møte i retten. Video: YouTube / Trevor Jacob. Reporter: Amalie Bernhus Årtun / Marlene Lundberg Holm. Vis mer

Det var da han kom opp med ideen om å kaste seg ut fra sitt eget fly.

YouTuberen hadde montert en rekke kameraer innvendig i flyet, som han krasjet drøyt 35 minutter etter at han tok av fra rullebanen. Flyet krasjet nordvest for Los Angeles i California.

Hentet flyvraket

Etter krasjen, meldte han selv fra til lokale myndigheter. Han skal ha fått beskjed om å bevare flyvraket slik at det kunne etterforskes, noe han sa seg villig til å gjøre.

Noen uker senere dro imidlertid han og en venn med helikopter til krasjstedet, der de løftet vraket fra stedet og fraktet det til et annet sted der det videre ble lastet opp i en tilhenger.

Jacob hevdet deretter at han ikke visste hvor flyet hadde krasjet - og løy med andre ord. Det er dette han nå er dømt for.

- Ydmykende

I sommer erklærte han seg skyldig i anklagen om at han bevisst ødela bevis og ikke fortalte sannheten.

Overfor NBC News sier han via en talsperson at «denne prosessen har vært ydmykende».

- Jeg har lært mye mer om med selv nå enn jeg har i løpet av hele mitt liv. Jeg har lært fra mine feil og ser frem til å fortsette å være et verdig medlem av samfunnet, en mentor for unge ... Jeg ser frem til å fortsette min positive vekst som person gjennom mine seks måneder i fengsel.

Mer om