Kvinne ble sendt hjem fra legevakten - døde

Fikk beskjed om å ta febernedsettende.

En kvinne i 30-årene mistet livet etter å ikke ha fått tilstrekkelig hjelp ved universitetssykehuset i Lund, Sverige. Foto: Jeppe Gustafsson/Shutterstock/NTB
En kvinne i 30-årene mistet livet etter å ikke ha fått tilstrekkelig hjelp ved universitetssykehuset i Lund, Sverige. Foto: Jeppe Gustafsson/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

I Sverige har en 30 år gammel kvinne dødd, etter å ha gått med en uoppdaget blodforgiftning.

Det skriver Sydsvenskan, gjengitt av Aftonbladet.

Returnerte og døde

Kvinnen hadde i februar oppsøkt legevakten i Lund i Sverige, etter å ha vært syk i en ukes tid. På legevakten ble det konstatert at hun hadde influensa, og hun ble sendt hjem med febernedsettende medikamenter.

Skulle det bli verre, ble hun oppfordret til å komme tilbake.

Etter to dager returnerte hun til legevakten, denne gangen med ambulanse. Formen var blitt betydelig verre, med høy feber, kortpusthet og dårlig oksygentilførsel. Kvinnen fikk denne gangen hjelp, men etter en time fikk hun hjertestopp og døde, skriver avisen.

Obduksjonen viste at 30-åringen døde med influensa, slik legene først hadde konstatert, men hadde også corona og blodforgiftning.

I avviksmeldingen som ble skrevet etter hendelsen, står det at akuttmottaket burde ha henvist kvinnen til intensivavdelingen raskere.

Mest vanlige dødsårsaken

Ifølge Aftonbladet rammes 50 000 til 60 000 svensker av blodforgiftning hvert år. I Norge er tallet betraktelig lavere, ifølge Forskning.no. Dødligheten har gått ned, og rundt 3000 dør av det årlig.

Ifølge HelseNorge får om lag tre av 1000 voksne blodforgiftning hvert år. De skriver også at det er en av de mest vanlige dødsårsakene på norske sykehus.

Eldre og folk med nedsatt immunforsvar er i risikogruppen. Symptombildet innebærer ofte feber, pustebesvær, rask puls, smerte eller ubehag og at den syke er desorientert eller forvirret.