Krever Disney-sjef sparket

Elon Musk er ikke fornøyd.

Elon Musk har nok en gang tatt til sin egen app for å lufte tankene sine. Foto: Mandel NGAN / AFP / NTB
Elon Musk har nok en gang tatt til sin egen app for å lufte tankene sine. Foto: Mandel NGAN / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Elon Musk krever at Bob Iger, daglig leder i The Walt Disney Company, får sparken. Det skjer etter at selskapet besluttet å trekke reklamene sine fra X/Twitter, ifølge CNN.

Musk kjøpte opp sosiale medie-plattformen i fjor høst.

- Bør sparkes umiddelbart

I en tirade på sin egen app gikk Musk torsdag hardt ut mot Disney-sjefen, og mente at «Walt Disney snur seg i graven over hva Bob har gjort med selskapet hans».

Han er klar i sin tale om hva Igers skjebne bør være.

«Han bør sparkes umiddelbart», skriver han ifølge CNN.

De mange meldingene kommer som følge av at den amerikanske delstaten New Mexico har saksøkt Meta og deres sjef Mark Zuckerberg, over å angivelig ha tillatt innhold av seksuell karakter mot barn på Facebook og Instagram - der Disney fortsatt kjører reklamer som normalt.

ELON MUSK: Milliardæren Elon Musk kritiseres for å komme med russisk propaganda. Video: Rossija 1 / Russian Media Monitor. Reporter: Vegard Krüger / Dagbladet TV. Vis mer

«Hvorfor ingen reklameboikott her, Bob Eiger? Du godkjenner jo materialet», skriver Musk på X. Han skriver også at Disney-sjefen «synes det er kult å reklamere ved siden av innhold som viser seksuell utnyttelse av barn».

Bob Iger og Disney har ikke besvart Musks kritikk.

Boikottet etter antisemittisme

Disneys boikott av X skjedde etter at Tesla-sjefen forrige måned oppmuntret til og delte det flere anså som antisemittisme på appen.

En bruker av X uttalte at jødiske samfunn har presset «den nøyaktige typen hat mot hvite folk, som de hevder å ønske at folk skal slutte å bruke mot dem», noe Musk skrev var «den faktiske sannheten».

Han gikk også hardt ut mot Anti-Deramation League (ADL), som er grunnlagt av jøder for å bekjempe antisemittisme, og påsto at organisasjonen uten grunn «angriper majoriteten av vesten, til tross for at majoriteten av vesten støtter jøder og Israel».