Vladimir Putin:

Kreml avviser rykter: - Absurd bløff

Kreml svarer etter flere rykter om presidentens helse.

Kreml delte blant annet dette nye bildet av russlands president Vladimir Putin tirsdag. Foto: Sputnik/Gavriil Grigorov/REUTERS/NTB
Kreml delte blant annet dette nye bildet av russlands president Vladimir Putin tirsdag. Foto: Sputnik/Gavriil Grigorov/REUTERS/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden krigen i Ukraina brøt ut i fjor vår, har pressen og privatfolk spekulert rundt om landets president Vladimir Putin (71) er frisk. Demens og Parkinsons er blant sykdommene som er blitt nevnt.

Flere har også vært overbevist om at det ikke er Putin selv som man ser på bilder rundt om på offentlige møter, men heller en dobbeltgjenger.

Alt er bra

I helgen oppsto ryktene på ny, og tirsdag gikk Kreml ut og avkreftet det spekulasjonene med nye bilder av presidenten.

«Alt står bra til med han, dette er definitivt enda en falsk historie», skal talsmann Dmitry PEskov ha sagt da han ble konfrontert om noe som ble sagt på en russisk Telegram-kanal om at presidenten hadde fått et alvorlig problem med helsen i helgen som var, ifølge Reuters.

Vladimir Putin og Denis Manturov avbildet under et møte i Moskva tirsdag. Foto: Sputnik/Gavriil Grigorov/REUTERS/NTB
Vladimir Putin og Denis Manturov avbildet under et møte i Moskva tirsdag. Foto: Sputnik/Gavriil Grigorov/REUTERS/NTB Vis mer

På bildene som deles sitter Putin i et møte med visestatsminister og industri- og handelsminister Denis Manturov.

Kreml avkrefter samtidig at det er Putins dobbeltgjenger som er avbildet, og kaller ryktet en «absurd bløff».

Tross mange rykter rundt Putins helse, er det få bevis for at han faktisk er syk. Enkelte analytikere tror ifølge The New York Times at rykter setter ut om presidentens helse for å svekke hans omdømme som en «sprek og truende tøffing».

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer