Kina bekrefter: Forsvarsministeren er avsatt

Har ikke vært sett offentlig på to måneder.

Kinas forsvarsminister Li Shangfu er avsatt. Foto: Reuters/NTB
Kinas forsvarsminister Li Shangfu er avsatt. Foto: Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ikke ha blitt sett offentlig på to måneder, bekrefter kinesiske myndigheter at landets forsvarsminister Li Shangfu er avsatt.

Det skriver NTB.

Li ble forsvarsminister i mars. Sist han viste seg offentlig, var da han ga en tale 29. august. Financial Times siterte i september ikke-navngitte amerikanske kilder som sa at Li var fratatt arbeidsoppgavene og satt under etterforskning.

Tirsdag melder statlige kinesiske medier at Folkekongressens stående komité har vedtatt å avsette Li og frata både ham og Qin Gang stillingene som statsråder.

Kinas tidligere utenriksminister Qin Gang ble også avsatt tidligere i år. Foto: Niel Celis / AFP / NTB
Kinas tidligere utenriksminister Qin Gang ble også avsatt tidligere i år. Foto: Niel Celis / AFP / NTB Vis mer

Gang, som er Kinas tidligere utenriksminister, ble avsatt tidligere i år og forsvant også fra offentligheten. Det er ingenting som tyder på at forsvinningene til Qin og Li vil innebære noen endring i Kinas utenriks- eller forsvarspolitikk.

President Xi Jinping er kjent for å stille ytterst høye krav til lojalitet - noe mange har sett på som hans måte å eliminere politisk konkurranse på.

Filippinske myndigheter har anklaget Kinas kystvakt for å kollidere med en filippinsk forsyningsbåt i Sør-Kinahavet. Video: AP: Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

I likhet med Qun, ble det heller ikke gitt noen forklaring på Shangfus avsettelse, skriver AP News.

Det er imidlertid kjent at de begge har reist spørsmål om motstandskraften til president og regjerende kommunistpartileder Xi Jinpings maktkrets, ifølge nettstedet.

Både Qin og Lis avsettelse betyr slutten på deres tid i Kinas politikk. Hvorvidt de blir straffeforfulgt vites ikke.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer