Kfir (10 md.) blant gislene: - Det er brutalt

Familien trygler Hamas om å løslate Kfir, hans fire år gamle bror Ariel og deres mor Shiri.

Kfir Bibas har levd en femtedel av livet sitt i fangenskap. Foto: Athit Perawongmetha/Reuters/NTB
Kfir Bibas har levd en femtedel av livet sitt i fangenskap. Foto: Athit Perawongmetha/Reuters/NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Siden våpenhvilen mellom Hamas og Israel trådte i kraft fredag forrige uke, har 81 gisler blitt løslatt av Hamas. Men det er mange flere igjen - og blir ikke våpenhvilen forlenget, vil den være over i løpet av onsdag.

Blant dem man fortsatt ikke har sett noe til, er Shiri Bibas, hennes ektemann Yarden og deres to sønner Kfir (10 md.) og Ariel (4), ifølge CNN.

- Vet ikke om han klarer seg

Shiris søskenbarn Eylon Keshet har snakket med kanalen.

- Vi er veldig, veldig bekymret for ham. Vi vet ikke om han klarer seg. Hver dag han er der inne, er en stor fare for livet hans, sier hun om babyen, som har levd en femtedel av livet sitt i fangenskap.

Babyen, broren og moren ble kidnappet i den israelske kibbutzen Nir Oz 7. oktober. Yarden skal ha blitt slått ned med en hammer. Det er ukjent hvor han er og hvordan tilstanden hans er.

Familiemedlemmer krever svar fra Hamas. Foto: Denis Balibouse/Reuters/NTB
Familiemedlemmer krever svar fra Hamas. Foto: Denis Balibouse/Reuters/NTB Vis mer

En video skal ha blitt tatt fra da Bibas-familien ble bortført. Der ser man den livredde moren holde fast i barna sine, mens fire år gamle Ariel suttet på flasken sin. Ingen av barna skal ha grått eller laget en lyd i det Hamas-soldatene tok et pledd over dem og førte dem vekk, ifølge CNN.

Keshet forteller til kanalen at Kfir ikke spiser fast føde, og er avhengig av morsmelkerstatning for å få i seg næring. Ariel, babyens tre år eldre bror, skal ha en tilstand som krever behandling.

- Ariel er et skjørt barn med flere medisinske tilstander, sier Keshet.

Overlevert til annen gruppe

Bibas-familien har enn så lenge ikke vært på noen av listene overlevert fra Hamas om hvem som skal løslates. Det har blitt levert en ny liste med gisler onsdag, uten at disse navnene er blitt kjent.

Et annet familiemedlem av Bibas-familien har fortalt Sky News at moren og de to barna skal ha blitt overført fra Hamas til andre grupper på Gaza.

- Hvem er disse gruppene? Vi møter blindveier hver gang vi prøver å finne ut hvorfor Hamas har så mange vanskeligheter med å gi dem tilbake, om det betyr at de er i livet eller ikke, sier Yifat, kusinen til bortførte Shiri.

Konflikten mellom Hamas og Israel, og situasjonen i Palestina, har skapt et voldsomt engasjement i sosiale medier. De siste ukene har det blant annet oppstått en ny trend blant blant flere israelere på Tiktok. Video: Tiktok / @matanel_layany @inbalyoh @benzini10 @eve_cohen.sfx Vis mer

Hun beskriver situasjonen som «svært frustrerende», da de føler at Shiri og barna er langt unna, selv om de egentlig ikke er det.

- Hamas bestemmer på Gazastripen, og jeg håper at gruppen som har dem vil forplikte seg og gi dem tilbake. De har sagt at de skal gi gislene til Hamas, så jeg håper gruppene gjør nettopp det, sier hun videre.

Hamas har sagt seg villige til å løslate flere gisler, mot fire dager forlenget våpenhvile. Den skulle i utgangspunktet ende mandag, men ble utvidet i 48 timer. Onsdag formiddag jobbes det iherdig med å mekle frem en ny avtale.

Historiene om barna som ble tatt av Hamas, har satt spor flere steder i verden. Ifølge CNNs estimater holdes fortsatt rundt åtte barn fanget.