Skattelistene 2022:

Kastet av tronen

De norske kjendisene håvet inn i fjor.

Jørgine Massa Vasstrand er i år på tredjeplass på listen over best betalte influensere. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Jørgine Massa Vasstrand er i år på tredjeplass på listen over best betalte influensere. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skattelisten for 2022 er klar. Trykk HER for å søke i ditt område!

De siste to årene er det treningsprofil Jørgine Massa Vasstrand som har tronet listen over de best betalte influenserne i Norge. Da ligningstallene for 2022 ble delt onsdag morgen, viste det seg at hun er forbigått.

De ferske tallene viser at Vasstrand sto oppført med en inntekt på 3 376 573 og 531 035 kroner i formue. Det er betydelig mindre enn hun sto oppført med for 2021.

Da tronet hun listen med 7,8 millioner kroner i netto inntekt.

Sophie Elise Isachsen sto i 2021 oppført med 7,2 millioner i inntekt, men i fjor tjente hun «bare» 5,1 millioner. Det var likevel nok til å kunne kalle seg den best betalte norske influenseren.

Sophie Elise Isachsen. Foto: Espen Solli / TV 2 / NTB
Sophie Elise Isachsen. Foto: Espen Solli / TV 2 / NTB Vis mer

I løpet av fjoråret var hun blant annet ansatt for NRK, der hun hadde den mye omtalte podkasten «Sophie og Fetisha» med Fetisha Williams. Isachsen eier også velværemerket Glöd og hun har gitt ut tre bøker.

Men Vasstrand må ikke bare se seg slått av Isachsen. I år må hun ta til takke med en tredjeplass på listen, også bak mammainfluenser Sara Emilie Tandberg, som er nest best betalt med inntekt på 3,85 millioner kroner i fjor.

Sara Emilie Tandberg. Foto: Espen Solli / TV 2 / NTB
Sara Emilie Tandberg. Foto: Espen Solli / TV 2 / NTB Vis mer

Influenserne tjener store penger på sponsede innlegg, deltakelser i forskjellige TV-programmet og andre prosjekter de kaster seg ut i.