- Inseminerte egen sæd i pasienten i all hemmelighet

En lege har blitt saksøkt for alvorlige anklager.

Sarah Depoian (t.h.) og hennes datter Carolyn. Foto: Sarah Depoian/AP/NTB
Sarah Depoian (t.h.) og hennes datter Carolyn. Foto: Sarah Depoian/AP/NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Tidligere denne uken ble et søksmål levert til retten i Massachusetts i USA. Der anklages en lege for å ha inseminert sin egen sperm i en kvinne, som kom til han for å få hjelp til å bli gravid.

Det skriver CNN, som har tilgang på rettsdokumentene.

- En ekstrem krenkelse

Det var i 1980 at Sarah Depoian kom til dr. Merle Berger sammen med sin partner for å få hjelp til å stifte en familie. 40 år senere har datteren Carolyn Bester tatt en tilfeldig DNA-test, som førte henne til oppsiktsvekkende funn.

Hun hevder nemlig at det er Berger som er hennes biologiske far.

- Dr. Berger inseminerte sin egen sæd i pasienten Sarah Depoian i all hemmelighet, uten hennes samtykke og mot hennes egne ønsker, har Depoians advokat Adam Wolf sagt i en pressemelding.

Carolyn Bester sier hun er i sjokk etter DNA-funnet, som riktignok ikke er juridisk bevist. Foto: Sarah Depoian/AP/NTB
Carolyn Bester sier hun er i sjokk etter DNA-funnet, som riktignok ikke er juridisk bevist. Foto: Sarah Depoian/AP/NTB Vis mer

Kvinnen skal ha blitt lovet sperm fra en donor som lignet hennes ektemann og som hun ikke kjente til, da ektemannen ikke kunne gjøre henne gravid, opplyses det i søksmålet.

Depoian har selv uttrykt frustrasjon over situasjonen. Hun kaller det hele «en ekstrem krenkelse».

«Jeg sliter fortsatt med å ta det innover meg. Jeg stolte på dr. Berger helt. Vi trodde han skulle handle ansvarlig og etisk. Jeg kommer aldri til å komme meg helt over dette overgrepet mot meg», sier hun.

Datteren på sin side, sier at det er en underdrivelse å kalle det hele et stort sjokk.

Avviser anklagene

Legens forsvarer skriver i en uttalelse til CNN at Berger var «en pioner innenfor fertilitetsfeltet», der han i løpet av 50 år «hjalp tusenvis at familier å oppfylle drømmen om å få barn».

«Han er godt kjent for sin sensitivitet over den emosjonelle belastningen kvinner som kommer til han for hjelp har. Anklagene gjelder en hendelse for over 40 år siden, i et tidlig stadie av bruken av kunstig befruktning. Tiden før sædbanker og prøverørsbefruktninger var drastisk annerledes fra moderne fertilitetsbehandling».

Flere kjendiser dukker i kveld opp på årets Elle-galla. Marte Bratberg tok med seg en ekstra overraskende gjest! Vis mer

De hevder videre at legen er uskyldig og at dette skal bevises i retten.

«Påstandene, som har endret seg gjentatte ganger i løpet av de seks månedene siden saksøkers advokat første gang kontaktet dr. Berger, har ingen juridisk eller faktisk berettigelse, og vil bli motbevist i retten.»