Elon Musk:

I hardt vær etter jødeuttalelse

Kaller Musks handling «farlig».

Elon Musks uttalelser møter sterk kritikk på hans egen plassform X. Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters/File Photo/NTB
Elon Musks uttalelser møter sterk kritikk på hans egen plassform X. Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters/File Photo/NTB Vis mer
Publisert

Tidligere denne uken var Elon Musk aktiv på sin egen app X, tidligere Twitter, der han havnet i en diskusjon om jøder. Det hele startet med at han svarte på en uttalelse fra en bruker som anklaget jøder for å hate hvite folk.

Musks respons har vekket sterke reaksjoner, ifølge NBC.

- Den faktiske sannheten

Det var onsdag denne uken av en bruker av X uttalte at jødiske samfunn har presset «den nøyaktige typen hat mot hvite folk, som de hevder å ønske at folk skal slutte å bruke mot dem».

Vedkommende skriver videre at han ikke kunne brydd seg mindre om vestlige jøder, som han påstår har kommet til den «urovekkende erkjennelsen» om at minoriteten som støtter angrepet mot Israel, faktisk ikke liker dem.

Til det har Elon Musk hoppet inn i samtalen og skrevet:

«Du har sagt den faktiske sannheten».

ELON MUSK: Milliardæren Elon Musk kritiseres for å komme med russisk propaganda. Video: Rossija 1 / Russian Media Monitor. Reporter: Vegard Krüger / Dagbladet TV. Vis mer

Musk fortsatte med å kritisere Anti-Deramation League (ADL), som er grunnlagt av jøder for å bekjempe antisemittisme. Han påstår at organisasjonen uten grunn «angriper majoriteten av vesten, til tross for at majoriteten av vesten støtter jøder og Israel».

- Utvilsomt farlig

Jonathan Greenblatt, direktør for ADL, uttalte torsdag at han synes at Musks uttalelser er «farlige».

«På et tidspunkt der antisemittisme eksploderer i Amerika og gror rundt om i verden, er det utvilsomt farlig å bruke ens innflytelse til å validere og promotere antisemittistiske teorier», skriver han på X.

Flere andre brukere av nettstedet har det siste døgnet uttrykt sin frustrasjon over Musks uttalelser.

«Henry Ford og Elon Musk har mye til felles, dessverre er antisemittisme en av tingene.», har en person skrevet på X.

«Forferdet over Elon Musk som spre avskyelig antisemittisme - å bruke sin egen plattform til å spre hat av noe slag er motbydelig - Selskaper bør gjøre som IBM og stoppe annonsene på denne plattformen», har en annen skrevet.

Norske Ken Stornes blir hyllet av Elon Musk i sosiale medier. Video: Birthe Skingen/Dagbladet TV-sporten, Ken Stornes Vis mer

Den amerikanske teknologibedriften IBM varslet torsdag at de trekker annonsene sine fra Musks sosiale medie-plattform med umiddelbar virkning. Det skjer etter at en rapport fra Media Matters kunne avsløre at IBM-annonser sto ved siden av «Nazisme-materiale».

En talsperson for selskapet sier at de skal etterforske saken, da de har «nulltoleranse for hatytringer og diskriminering». Samtidig understreker selskapet at det ikke er Musks uttalelser som skal etterforskes, skriver CBS.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer