Halshugget fallskjermhopper med flyvinge

Ble dømt i retten tirsdag denne uken.

En mann døde på tragisk vis etter en ulykke i 2018. Nå er én dømt. Illustrasjonsbilde. Foto: Nati Harnik/AP Photo/NTB
En mann døde på tragisk vis etter en ulykke i 2018. Nå er én dømt. Illustrasjonsbilde. Foto: Nati Harnik/AP Photo/NTB Vis mer
Publisert

En pilot som jobbet for en fransk fallskjermklubb, er i retten dømt til 12 måneder betinget fengsel. Dommen kommer fire år etter at han satt bak spakene på et fly som endte en fallskjermhoppers liv, ifølge Le Parisien.

40 år gamle Nicolas Galy skulle i sommeren 2018 hoppe ut fra det gjeldende flyet på 4000 meters høyde.

Det ble derimot et fatalt hopp, da han ble truffet av flyet og halshogd.

Bannlyst fra å fly

Galy hadde på seg en vingedrakt, som gjør at han svever en god stund før fallskjermen utløses. I retten ble det pekt på dårlig kommunikasjon mellom den avdøde og piloten.

Det skal nemlig ikke ha ligget noen plan til grunne for hvilken rute flyet skulle ta. Piloten skal ha startet nedstigningen med en gang etter at Galy hoppet ut fra flyet.

Knapt ti sekunder etter at Galy hoppet, ble han drept.

VINDKAST: Passasjerene på et Air Canada-fly på vei til Toronto fikk seg en kraftig støkk da de skulle lande i den kanadiske storbyen mandag 13. november. Video: Wake Turbulente Aviation Vis mer

Den ikke-navngitte piloten har blitt dømt for uaktsomt drap, og får ikke sette seg bak flyspakene igjen. Han må sone en betinget fengselsdom i ett år, i tillegg til at fallskjermklubben, The Midi-Pyrénées Skydiving School Association, må betale en bot på 20 000 euro, ifølge BBC.

Det tilsvarer i overkant av 233 000 norske kroner. Halvparten av beløpet skal ha blitt suspendert.

Beklaget

Emmanuelle Franck, den dømte pilotens forsvarer, beklaget overfor den avdødes pårørende for «mye hensynsløshet eller uaktsomhet».

Ulykken skjedde i sørlige Frankrike, i nærheten av Toulouse.