Haaretz: Nærmer seg gissel-avtale

Nærmere enn noensinne.

Gazastripen har den siste halvannen måneden blitt utsatt for en rekke angrep fra Israels militære. Foto: Abed Sabah/Reuters/NTB
Gazastripen har den siste halvannen måneden blitt utsatt for en rekke angrep fra Israels militære. Foto: Abed Sabah/Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utenriksdepartementet i Quatar hevder tirsdag at de nærmer seg en avtale med Hamas om gislene som har blitt holdt fanget siden 7. oktober.

Dette skal være det nærmeste man har kommet en våpenhvile på Gazastripen siden krigen brøt ut for 46 dager siden, skriver Haaretz.

Forhandlingene skal være i sluttfasen, ifølge Quatar.

Da Hamas gikk til angrep mot Israel i oktober, tok de rundt 240 gisler til fange. Bare fire har frem til nå blitt løslatt og én er reddet. I tillegg har minst tre personer blitt funnet død.

I forkant av forhandlingene skal Quatar ha tatt sikte på å frigjøre 50 gisler i bytte mot en tre dager lang våpenhvile, ifølge Reuters. I etterkant har det blitt mer snakk om at 50 kvinner og barn løslates, mot en fire til fem dager lang våpenhvile.

Ifølge CNN kan en avtale ligge til grunn allerede tirsdag.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer