- Gjør slutt på marerittet vårt

13 år gamle Charlene Downes forsvant sporløst. Nå krever familien svar.

Charlene Downes forsvinning har blitt etterforsket i 20 år. Fortsatt letes det etter svar. Foto: REX/NTB
Charlene Downes forsvinning har blitt etterforsket i 20 år. Fortsatt letes det etter svar. Foto: REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1. november i 2004 ble siste dagen det britiske ekteparet Bob og Karen Downes så datteren Charlene. Hun ble sist sett i hjembyen Blackpool i England, men hva som skjedde etter det vet man fortsatt ikke.

Charlenes sak ble etter hvert etterforsket som drap, og er kjent for å være Lancashire-politiets lengstvarende forsvinningssak. På 20-årsdagen for Charlenes forsvinning, ber politiet og familien nå folk om å stå frem.

Det skriver blant andre Sky News.

Traumatiske år

- Alt vi vil ha er svar. Åpenbart er det noen der ute som vet noe og vi vil at noen skal stå frem og gjøre slutt på marerittet vårt, uttaler moren Karen.

Charlenes far Bob forteller at familien lever i håp, men at de siste to tiårene har vært «veldig traumatiske».

- Etter 20 år er dette forferdelig. Vi lever bare i håp, vi håper og vi ber om at noe skal skje, slik at vi kan få en avslutning for Charlene.

NY SERIE: Her er de første bildene fra innspillingen av Netflix' Lørenskog-serie om forsvinningen av Anne Elisabeth Hagen. Video: Henning Lillegård / Magnus Paus. Vis mer

Politiet har snakket med og avhørt tusenvis opp gjennom årene. Flere har også blitt siktet i saken, men ingen endte i å bli dømt. Det menes at den 13 år gamle jenta var en av flere ungjenter i området som ble seksuelt misbrukt på tidspunktet.

Charlenes mor har skrevet bok om tema, i håp om å belyse området som rammer mange.

- Nå er tiden for å stå frem

Kriminalsjef Pauline Stables sier til Sky News at hun mener det er viktig at man aldri gir opp håpet.

- Det må være noen der ute som vet hva som skjedde, og nå er tiden for å stå frem og fortelle oss. Du var kanskje i en posisjon på tidspunktet der du ikke følte deg sterk nok til å gjøre det, det kan være grunner for din egen sårbarhets skyld at du ikke kunne fortelle oss det du vet, sier Stables, og legger til:

- 20 år senere håper vi at folk som har svar kan åpne seg for oss. Det er ikke for sent.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer