Først i verden til å «slå» Tetris

34 år etter at spillet ble lansert, har en person fullført hele Tetris.

Tetris er kanskje et av verdens mest kjente spill. Foto: Mark Lennihan/AP Photo/NTB
Tetris er kanskje et av verdens mest kjente spill. Foto: Mark Lennihan/AP Photo/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Tetris ble svært populært da det i 1989 ble lansert på Nintendos NES-konsoll. Siden den gang har spillet blitt videreutviklet, og gjort tilgjengelig som alles favoritt-tidsfordriv på mobilen.

Inne i spillet faller fargerike blokker i forskjellige formasjoner, der målet er å bygge dem på riktig vis. Inntil nå har ingen klart å fullføre alle nivåene i originalspillet.

Nå skal derimot en 13 år gammel gutt ha klart det, skriver BBC.

Gutten, som heter Willis Gibson, filmet det hele og delte videoen på YouTube der han kaller seg Blue Scuti. I videoen gir 13-åringen uttrykk for vantro over det han har gjort.

- Jeg kommer til å besvime. Jeg føler ikke fingrene mine, sier han i videoen, ifølge kanalen.

Han spilte spillet på Nintendo NES-konsollen sin.

KLAGESTORM: Mobilspillet «Producer: Choose your star» fra selskapet Amrita Studio har satt sinnene i kok hos flere som har sendt klager til det svenske Konsumentverket. Video: Youtube / Instagram. Reporter: Julie Tran. Vis mer

I løpet at 38 minutter gjennomførte han 157 nivåer av spillet. Lenge trodde mange at man ikke kunne komme lenger enn til nivå 29. Da Gibson fullførte siste nivå, krasjet spillet.

På veien mot å bli den første til å gjennomføre Tetris, skal han også ha slått tre andre verdensrekorder knyttet til det populære spillet. Suksessen hans har fått flere andre spillere til å prøve å slå 13-åringens gamle rekorder.

Mer om