Storbritannia:

Forbyr hunderase - tilbyr 200 pund for å avlivning

Myndighetene mener rasen utgjør en fare for mennesker.

Hunder av typen Amerikansk XL Bully blir fra og med neste år forbudt i Storbritannia. Foto: S Meddle/ITV/Shutterstock/NTB
Hunder av typen Amerikansk XL Bully blir fra og med neste år forbudt i Storbritannia. Foto: S Meddle/ITV/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Storbritannia har de siste årene opplevd en økning i antall hundeangrep fra hunderasen amerikansk XL Bully. Nå har derimot myndighetene tatt grep.

Fra og med nyttår blir det forbudt med blant annet avl og omplassering av hunderasen, melder Sky News. Fra og med 31. desember må alle som allerede eier en hund av nevnte rase ha munnkurv på hunden i offentlighet og den må være i bånd.

Fra og med 1. februar 2024 vil det dessuten bli forbudt å eie en XL Bully, med mindre eierne søker om at dyret skal registreres i Index of Exempted Dogs og overholde et strengt sett med regler.

Reglene innebærer munnkurv, kastrering, mikrochipping og båndtvang. Eierne som ikke gjør dette, må avlive hunden.

STERKE INNTRYKK: Politiet i Binhai etterforsker denne hendelsen, etter at en kvinne ble hardt skadd i et hundeangrep. Video: Kameraone. Reporter: Anabelle Bruun/Dagbladet TV Vis mer

Til eiere som skulle ønske å avlive hunden frivillig, tilbyr britiske myndigheter en kompensasjon på 200 britiske pund, tilsvarende rundt 2700 norske kroner.

Forbudet mot rasen ble varslet i september, og det tok ikke lang tid før hundeeierne tok til gaten for å demonstrere mot tiltakene.

Tiltakene har skapt stort sinne blant hundeeiere. Foto: Krisztian Elek/SOPA Images/Shutterstock/NTB
Tiltakene har skapt stort sinne blant hundeeiere. Foto: Krisztian Elek/SOPA Images/Shutterstock/NTB Vis mer

Pitbuller, Tosa, Argentinsk dogge og Fila brasileiro er allerede forbudt å eie i Storbritannia.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer