Forbereder seg på mer bråk: - Ikke sett lignende på flere tiår

Det oppsto store opptøyer i Dublin i natt.

Slik så det ut i Dublin torsdag kveld. Foto: Brian Lawless/AP/NTB
Slik så det ut i Dublin torsdag kveld. Foto: Brian Lawless/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet opplyser at 34 personer er pågrepet etter opptøyene i Dublin i går kveld og i natt. Situasjonen omtales som ekstraordinær, ifølge BBC.

I morgentimene fredag skal opptøyene ha roet seg ned, og det jobbes med å rydde opp etter demonstrantene - men politiet forbereder seg på flere opptøyer.

Det jobbes på spreng for å rydde gatene i Dublin fredag. Foto: Brian Lawless/AP/NTB
Det jobbes på spreng for å rydde gatene i Dublin fredag. Foto: Brian Lawless/AP/NTB Vis mer

Knivstakk en kvinne og tre barn

Torsdag ettermiddag kom meldinger om at en kvinne og tre barn hadde blitt knivstukket utenfor en barneskole i Dublin. Alle har fått behandling på sykehus etter hendelsen, og en fem år gammel jente er beskrevet som alvorlig skadet.

Det skal også kvinnen være, mens de to andre barna kom unna med mindre alvorlige skader, ifølge NTB.

Hendelsen førte til at flere demonstranter tok til gatene i den irske byen, og gjennom kvelden og natten er flere biler blitt satt i brann, og andre skader er påført bybildet.

Biler sto i fyr og flamme i Dublin, etter at demonstranter tok til gatene torsdag. Foto: Brian Lawless/AP/NTB
Biler sto i fyr og flamme i Dublin, etter at demonstranter tok til gatene torsdag. Foto: Brian Lawless/AP/NTB Vis mer

På en pressekonferanse i morgentimene fredag, sier politikommisær Drew Harris at han ikke har sett lignende opptøyer på flere tiår i Dublin. Han forteller videre at politiet forbereder seg på mer bråk, og er klare til å respondere hvis det blir nødvendig, skriver BBC.

Harris sier at politiet ikke kunne forutse slike reaksjoner etter gårsdagens knivstikking, og beskriver demonstrantene som «fulle av hat». Han innledet pressekonferansen med å omtale angrepet mot kvinnen og de tre barna som «forferdelig».

Demonstrantene satte bøant annet fyr på denne trikken. Foto: Brian Lawless/AP/NTB
Demonstrantene satte bøant annet fyr på denne trikken. Foto: Brian Lawless/AP/NTB Vis mer

Ikke terrorrelatert

I timene etter angrepet gikk det rykter om at gjerningsmannen, en mann i 50-årene, skal ha utenlandsk opprinnelse. Politiet har avvist at angrepet er terrorrelatert.

– Det ser ut til å ha vært et enkeltstående angrep. Det gjenstår å slå fast årsakene som ligger bak, sa overbetjent Liam Geraghty torsdag.

Vitner så gjerningsmannen stikke tre barn og en kvinne utenfor en barneskole. RTE meldte torsdag at han skal ha angrepet kvinnen først, før han knivstakk de tre små barna.

Han skal selv ha skadet seg under angrepet, og blitt fraktet til sykehus med mindre skader.