Fikk støtte av hunden i fangenskap av Hamas

Mia (17) ble tatt som gissel av Hamas.

Mia Liemberg ble nylig gjenforent med faren sin Moshe. Foto: Reuters/Ronen Zvulun/NTB
Mia Liemberg ble nylig gjenforent med faren sin Moshe. Foto: Reuters/Ronen Zvulun/NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

17 år gamle Mia Liemberg var en av gislene Hamas tok under angrepet mot Israel 7. oktober. Det de ikke visste, var at Liemberg smuglet med seg hunden sin Bella.

Da Liemberg og moren ble hentet av Hamas-soldater, gjemte hun hunden - som er av rasen Shih tzu - under pyjamasskjorten sin. Der var hun ubemerket hen til de kom dit de skulle være.

- Heldigvis for meg er ikke Bella som andre små hunder som jeg kjenner. Hun er stillere, med mindre hun leker sint. Så de oppdaget henne ikke, forteller hun til Reuters, gjengitt av CBS.

- En enorm hjelp

Ifølge Liemberg var det ikke enkelt å snike med seg hunden. Det var fire kilo ekstra å bære på i den ellers tunge reisen. Hun forteller at hun sammen med mange andre ble ført ned i tunellene under Gazastripen, der hun fikk beskjed om å klatre opp en stige.

Mia Liemberg med hunden Bella, moren Gabriela og faren Moshe. Foto: Ronen Zvulun/Reuters/NTB
Mia Liemberg med hunden Bella, moren Gabriela og faren Moshe. Foto: Ronen Zvulun/Reuters/NTB Vis mer

Først da ble hunden oppdaget.

Hamas skal først ha trodd det var en dukke Liemberg holdt på. De lot henne likevel beholde hunden inne i et bur. Det skal ha hjulpet henne gjennom de lange dagene i fangenskap.

- Hun var en enorm hjelp for meg. Hun holdt meg opptatt. Hun var min moralske støtte, selv om hun ikke ville være det, sier hun til nyhetsbyrået.

Har det bra

Liemberg delte den lille maten hun fikk med Bella. Hunden gikk også litt rundt der de ble holdt fanget, men de prøvde å avgrense området så godt det lot seg gjøre.

Både hun og hunden kom seg ut av det hele uten for store traumer, og var i fysisk god form da de ble løslatt tidligere i desember.

Våpenhvilen mellom Hamas og Israel er avsluttet og kampene er gjenopptatt. Det er fortsatt rundt 140 gisler som holdes fanget av Hamas.