Fikk melding om bevæpnet person på skole i Sverige

Elever og lærere måtte holde seg innestengt.

Politiet var tirsdag på plass på Åva videregående i Sverige, etter meldinger om bevæpnet person. Foto: Pontus Lundahl / TT / Kod 10050 / NTB
Politiet var tirsdag på plass på Åva videregående i Sverige, etter meldinger om bevæpnet person. Foto: Pontus Lundahl / TT / Kod 10050 / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet i Sverige har avsluttet en større aksjon mot Åva videregående skole i Täby, skriver Expressen.

- Vi har innledet en forundersøkelse på lavt rutinemessiv grunnlag, men det er foreløpig ingen mistanker om at det er begått noen lovbrudd, har en talsperson for politiet Ola Österling sagt til svenske DN.

En person ble tirsdag formiddag observert med en «pistollignende gjenstand» på skolen.

Elever og lærere holdes inne

Politiet var på plass med innsatsstyrken og gjennomførte en aksjon på skolen. De skal ha mottatt en bekymringsverdig melding klokken 09.20 tirsdag formiddag, men ønsket først ikke å gå nærmere inn på hva meldingen gjaldt, skriver Expressen.

Ifølge Aftonbladet skal minst en person ha blitt observert gå inn på skolen med mistenkelig gjenstand.

Elever og lærere skal ha fått beskjed om å holde seg innestengt. Flere skoler i området skal ha tatt lignende sikkerhetsmessige hensyn.

To innganger skal ha blitt sperret, mens to ambulanser skal ha vært på stedet. Det er ingen meldinger om skadde personer.

SKOLESKYTING: 11 år gamle Miah Cerillo rystet Kongressen i Washington da hun vitnet om hva hun var med om opplevde Robb Elementary School i Uvalde, Texas. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Ba foresatte holde avstand

Kommunedirektøren i Täby sier til Expressen at de ikke har mottatt noen flere beskjeder etter den første alarmen gikk i halv ti-tiden. De har heller ikke fått informasjon om skadde.

Åva videregående skal ha sendt ut en e-post til foresatte.

«Politiet er på stedet. Vi anbefaler deg som verge om ikke å dra til stedet, da det kan gjøre det vanskeligere for politiet å gripe inn. Skoler i nærheten vil bli stengt inntil videre beskjed fra politiet. Så snart vi har informasjon, kommer vi tilbake i SchoolSoft og på kommunens nettsider»

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer