Fikk ikke rullestol - måtte slepe seg ut av flyet

Flyselskapet måtte beklage etter hendelsen.

Et ektepar som skulle til Las Vegas reagerte med vantro på beskjeden de fikk av flyvertene. Foto: REUTERS/Carlos Osorio/File Photo/NTB
Et ektepar som skulle til Las Vegas reagerte med vantro på beskjeden de fikk av flyvertene. Foto: REUTERS/Carlos Osorio/File Photo/NTB Vis mer
Publisert

Amerikanske Rodney Hodgins (49) og kona Deanna hadde sett frem til å feire bryllupsjubileet sitt i Las Vegas, men starten på reisen viste seg å bli langt mer traumatisk enn forventet, ifølge The Guardian.

49-åringen har Spastisk diplegi, en type Cerebral parese (CP) som gir lammelse av begge armer eller begge bein, ifølge SML. Han bruker til vanlig elektrisk rullestol, og trenger derfor assistanse når det ikke er mulig.

Det fikk han ikke da han i sommer skulle ut av et Air Canada-fly i Las Vegas.

- Jeg kan ikke gå

I et Facebook-innlegg forteller kona om hvordan ektemannen fikk beskjed om at flyvertene ikke kunne tilby en rullestol ut av flyet, etter at de landet i Las Vegas.

Flyet mellomlandet bare, og måtte forberede flyet til ny avgang, skal ekteparet ha fått beskjed om. Deretter skal kabinpersonalet ha bedt Hodgins om å komme seg frem i flyet og ut på egen hånd, der rullestolen hans ventet.

NON STOP: Passasjerer på et fly får seg en skummel opplevelse da motoren på et fly begynner å revne i stykker. Non Stop TV med Sondre Rahm og Christian Wehus. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de mest spektakulære klippene du ikke vil gå glipp av. Vis mer

- Jeg sa: «Selvsagt kan jeg ikke det. Jeg sitter i rullestol. Jeg kan ikke gå», forteller Hodgins til Vancouver Sun, og legger til at han først trodde det hele var en spøk.

Han ble likevel nødt til å bruke overkroppen til å slepe seg selv forbi 12 rader med folk, mens kona hjalp til med å flytte beina hans så godt det lot seg gjøre.

Har beklaget

Kona har selv beskrevet det hele som sårt både fysisk og emosjonelt.

«Vi måtte slite for å få ham ut, foran et dusin av folk som så vekk og andre som så skamfult på oss. Han skadet beina sine og jeg ryggen min - men det gjorde enda vondere emosjonelt», skriver hun, og legger til at flyselskapet har tråkket på ektemannens menneskerettigheter.

Air Canada har i senere tid beklaget for hendelsen, skriver The Guardian.

«Vi bruker tjenestene til en tredjeparts rullestolassistanses i Las Vegas for å tilby sikker transport inn og ut av fly. Etter vår undersøkelse av hvordan denne alvorlige tjenestesvikten skjedde, vil vi evaluere andre mobilitetshjelpepartnere i Las Vegas», har flyselskapet uttalt.

Kona skriver på Facebook at ektemannen «led i flere dager mens vi var i Vegas». Hun skal ha syntes svært synd i ham, men skriver videre at «han er så tøff og bestemt at han kjempet seg gjennom smerten slik at vi kunne nyte jubileet vårt».

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer