Prins Harry:

Fikk delvis medhold i telefonhacking-saken

Prinsen saksøkte Mirror Group Newspapers (MGN) for påstått telefonavlytting.

Prins Harry utenfor retten i London i sommer. Foto: Alberto Pezzali/AP Photo/NTB
Prins Harry utenfor retten i London i sommer. Foto: Alberto Pezzali/AP Photo/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

I sommer vitnet prins Harry i retten i London, over et søksmål han leverte mot Mirror Group Newspapers (MGN), som blant annet eier de britiske avisene Daily Mirror og The Sunday People.

I søksmålet ble det hevdet at journalister hadde brukt flere ulovlige metoder, inkludert telefonavlytting, for å innhente informasjon om prinsen og andre. Det ble også hevdet at aviser hadde hyret inn privatetterforskere til «ulovlige aktiviteter».

Fredag kom svaret fra rettssaken, der det ble kjent at prinsen har fått delvis medhold og vant frem i 15 av 33 punkter, melder Reuters.

Ifølge retten var prins Harry et offer for ulovlig informasjonsinnsamling av Mirror Group Newspapers aviser. Retten slår fast at en omfattende telefonhacking skjedde mellom 2006 og 2011.

Høyesterettsdommeren fortsatte med å si at prinsens telefon sannsynligvis bare ble hacket i beskjeden grad, men la til at prins Harry har en tendens til å tro at alt er et resultat av hacking, skriver Sky News.

Prins Harry (38) og prins Andrew (63) hadde ikke ha noen formell rolle under kroningen lørdag 6. mai. Video: AP. Vis mer

Prinsen får over 1,8 millioner kroner i erstatning.

I en uttalelse på vegne av prins Harry, sier hans advokater fredag at dommerens beslutning er en «viktig seier», ifølge BBC.

- I dag er en stor dag for sannhet så vel som ansvarlighet, heter det videre i uttalelsen.

Advokatene oppfordrer også på vegne av prinsen at myndighetene, politiet og andre «respektfullt gjør sin plikt for den britiske offentligheten og etterforsker anklager mot selskapet og de som brøt loven.»

Diana, prins William og ekskjæresten

I rettssaken, som skjedde over syv uker i sommer, var prins Harry til stede sammen med blant andre skuespiller Michael Turner, skuespiller Nikki Sanderson og ekskona til komiker Paul Whitehouse, Fiona Wightman.

De var alle involvert i saken, og hevder forholdene utspilte seg mellom 1991 og 2011, ifølge Sky News.

Prins Harrys advokat hevdet i retten at journalister hadde avlyttet talemeldinger med avdøde prinsesse Diana. Det ble også påstått at journalistenes aktiviteter skapte en mistillit mellom prins Harry og hans storebror prins William.

Fredag fikk publikum seg en overraskelse da de så Meghan Markle og Prins Harry på tribunen. Reporter: Celina Morken. Video: Rød Løper / Tiktok. Vis mer

Pressens håndtering av prins Harrys turbulente forhold til ekskjæresten Chelsy Davy var også tema.

Mirror Group Newspapers har avslått de aller fleste anklagene, og hevder at ingenting av innholdet i artiklene stammer fra telefonavlytting, slik prinsen hevder. De har imidlertid beklaget for noe, og anerkjent at de må betale erstatning for disse forholdene.