Europa forbereder seg på storm: - Fare for liv

Stormen Ciarán er ventet å treffe deler av Europa natt til torsdag.

Flere høststormer har herjet i Storbritannia. Nå kommer enda en. Foto: PA Photos/Danny Lawson/NTB
Flere høststormer har herjet i Storbritannia. Nå kommer enda en. Foto: PA Photos/Danny Lawson/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Storbritannia, Irland, Frankrike og Spania er blant landene som forbereder seg på vindkast i opp mot 160 kilometer i timen. Det er også ventet store nedbørsmengder, og det har gått ut flomvarsel, skrev The Guardian mandag.

Høststormen har fått navnet Ciarán.

Belgiske medier, som Nieuwsblad, melder at stormen også er ventet å treffe der til lands.

I Storbritannia er det blitt sendt ut gult farevarsel til store deler av sørlige England torsdag. Meteorologene har ifølge Independent sendt ut to varslinger som indikerer «fare for liv», og ber folk være forsiktige.

- Svært sterk og skadelig vind forbundet med stormen Ciarán er ventet å forårsake reiseforstyrrelser. Store bølger er ventet på kysten, har Storbritannias meteorologiske myndighet uttalt.

Uværet kan også få virkninger her til lands. Meteorologisk institutt sendte onsdag ut gult farevarsel i sør og i vest, og det er ventet opp mot 100 millimeter regn på ett døgn i sørlige Agder fra og med torsdag ettermiddag.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer