Elleve døde og flere savnet

Flere er funnet omkommet etter et fatalt vulkanutbrudd.

Mount Merapi, her fra et utbrudd i mars i år. Foto: Slamet Riyadi/AP Photo/NTB
Mount Merapi, her fra et utbrudd i mars i år. Foto: Slamet Riyadi/AP Photo/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Søndag skjedde et utbrudd i Mount Merapi-vulkanen i Vest-Sumatra i Indonesia. 75 turgåere skal ha tatt seg opp mot vulkanen fra lørdag av, der flesteparten av disse skal ha blitt evakuert, opplyser lokale myndigheter.

Ifølge Abdul Malik, sjef for Pedang søk og redning, var det 26 personer som ikke rakk å bli evakuert.

- Vi har funnet 14 av dem. Tre ble funnet i livet og elleve er funnet omkommet, uttalte han søndag, ifølge The Guardian.

Befant seg nærme krateret

Det har vært noe uenighet om de som ennå er savnet. Mens en påstår at det er 12 savnet, hevder en annen at det er 22 mennesker som ikke er gjort rede for.

Redningsarbeidet skal ha blitt noe hindret av sporadiske utbrudd, men redningspersoner skal ha gjenopptatt søket så raskt det har vært mulig.

Flere av de som ble reddet ned fra fjellet har fått store brannskader.

TOMT: Det vulkantruede tettstedet Grindavik på Island fremstår som en spøkelsesby etter å ha blitt evakuert 11. november. Dagbladets team på Island fikk se skadene på nært hold. Reporter: Bendik Hansen. Video: Anabelle Bruun / Dagbladet Vis mer

- Noen fikk brannskader fordi det var veldig varmt der de befant seg, og disse er fraktet til sykehus. De som ble skadet, var de som var nærmest krateret, forteller Rydy Rinaldi, sjef for det lokale kriseteamet, til AFP.

Asken kastet høyt i luften

Ifølge BBC har folk fått beskjed om å holde avstand på tre kilometer. Vulkanen brøt ut søndag, og asken skal ha blitt kastet så langt som tre kilometer opp i lufta.

Mount Merapi er en av 127 vulkaner i Indonesia, og ligger 2891 meter over havet. Det er et populært mål for turister i området, men nasjonaliteten til de som ble rammet av utbruddet er ikke kjent.