Elleve brakk ryggen - eierne tilstår

Den populære trampolineparken har vært i hardt vær.

Flip Out har blitt omtalt som «Storbritannias farligste trampolinepark». Foto: Oliver Dixon/REX/NTB

Flip Out har blitt omtalt som «Storbritannias farligste trampolinepark». Foto: Oliver Dixon/REX/NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flip Out er en av Storbritannias største trampolineparker - med om lag 30 sentre rundt om. Det har imidlertid ikke bare vært positive tilbakemeldinger.

Særlig Flip Outs tidligere senter i den engelske byen Chester har fått mye kritikk. Bare i 2017 skal elleve besøkende ha fått brudd i ryggen - tre av dem på ett og samme døgn, skriver Sky News.

Risikerer fengsel

De tidligere eierne David Shuttleworth (33) og Matthew Melling (33) har siden da stått overfor et søksmål, og denne uken har de begge blitt stilt for retten.

Der har de erklært seg skyldige i å ha sviktet på sikkerhetstiltakene. Dermed står de overfor en mulig fengselsdom, som ennå ikke er bestemt.

Flere vitnet i saken, deriblant Liza Jones. Hun var selv en av de som fikk brudd i ryggen. Hun var 26 år på tidspunktet, og hoppet fra et om lag fire meter høyt tårn og ned i et «basseng» av skumputer.

Vi advarer mot sterke inntrykk! Annette Rian var maks uheldig under et hopp på Rush Trampolinepark i Trondheim. Svært leit, svarer trampolineparken. Video: Rød Løper/Privat Vis mer

Hun beskriver smerten som «den verste smerten noensinne», og sier at skaden hun fikk var nær å gjøre henne lam.

- Jeg visste ikke hvor seriøst det var til jeg fikk den beskjeden, og jeg var veldig redd for operasjonen og framtiden min, forteller hun i retten, ifølge nettstedet.

Fjernet tårnet

Jones er glad eierne nå er stilt for retten, da hun tror folk tar for gitt at de er trygge. Trampolineparkene gir besøkende en mengde regler som må følges, men ifølge Jones er det en falsk trygghet for gjestene.

Ifølge Daily Mail har de fleste rapporterte skadene skjedd på nettopp det fire meter høye hoppetårnet.

En talsmann for Flip Out har uttalt følgende om de mange skadene som har skjedd på deres sentre:

«Ulykkene har vært relatert til et spesifikt utstyr som ble stengt med umiddelbar virkning. Systemene og prosedyrene vår har utviklet seg betydelig siden da».

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer