USA:

Drapstrusler etter Trump-nekt

Donald Trump ble ilagt forbud mot å stille som president i Colorado neste år.

Donald Trumps tilhengere var langt fra fornøyd etter Colorados høyesterettsbeslutning. Foto: Scott Morgan/File Photo/Reuters/NTB
Donald Trumps tilhengere var langt fra fornøyd etter Colorados høyesterettsbeslutning. Foto: Scott Morgan/File Photo/Reuters/NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Tidligere denne uken besluttet høyesterett i den amerikanske delstaten Colorado at Donald Trump ikke kan stille som presidentkandidat der til neste års valg.

De mener han ikke er egnet på grunn av rollen han spilte i kongress-stormingen 6. januar 2021.

Beslutningen har fått Trump-tilhengerne til å rase, og de har brukt ulike forum på sosiale medier for å få utløp for raseriet. Det har kommet i form av alvorlige trusler mot høyesterettsdommerne i Colorado, skriver NBC.

«Halshugg dommerne»

Kanalen har fått tilgang på en rapport, som blant annet har kartlagt aktiviteten til Trump-tilhengerne etter Colorado-beslutningen ble kunngjort tidligere denne uken.

Det ble avdekket «betydelig voldelig retorikk», blant annet som respons på den tidligere presidentens innlegg om kjennelsen inne på Trumps plattform Truth Social.

COLGATE-GLIS: Under en Trump-høring overrasket dommer Arthur Engoron da kamera vendte seg mot ham. Reporter: Edward Stenlund. Video: AP / Fox News. Vis mer

«Dette ender når vi har drept disse jævlene», skal være blant det som er skrevet.

Diskusjoner om hvordan man skal drepe dommerne i saken skal også ha foregått, der metoder som rifle, tau og bomber ble nevnt. I tillegg skal dommernes e-postadresser, telefonnumre og adresser til kontorbygg skal ha blitt delt.

«Drep dommere. Halshugg dommere. Spark en dommer ned i betong. Smell en dommers baby i søppeldunken», skal også ha blitt skrevet.

- Betydelig voldelig språkbruk

Det er organisasjonen Advance Democracy som har utarbeidet rapporten.

Organisasjonens leder Daniel Jones, som også er ansatt i Senatets etterretningskomité og som tidligere har jobbet for FBI, sier til NBC at truslene og retorikken som ble avdekket i rapporten er spesielt bekymringsfull.

- Vi ser betydelig voldelig språkbruk og trusler mot Colorado-dommerne og andre som oppfattes å stå bak gårsdagens høyesterettsavgjørelse i Colorado, sier han.