Dømt til 808 års fengsel for bussdrap

Ble pågrepet i 2022, etter over et tiår på rømmen.

15 mennesker ble funnet brutalt drept i 2008. Foto: Bomberos Municipales/AFP Photo/Jose Rodriguez/NTB
15 mennesker ble funnet brutalt drept i 2008. Foto: Bomberos Municipales/AFP Photo/Jose Rodriguez/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Narkobaronen Rigoberto Danilo Morales (37) er dømt til 808 års fengsel i Guatemala, for å ha drept 16 mennesker på en buss i 2008.

Rettssaken mot Morales startet i september.

37-åringen ble pågrepet i 2022, etter å ha vært på rømmen i 13 år. I tillegg til Montiel, er også kona hans Sara Cruz og seks andre dømt til fengsel for massakren.

Passasjerene om bord skulle på et marked og handle ting de kunne selge videre. Slik så bussen de satt i da politiet ankom stedet. Foto: Bomberos Municipales/AFP Photo/Jose Rodriguez/NTB
Passasjerene om bord skulle på et marked og handle ting de kunne selge videre. Slik så bussen de satt i da politiet ankom stedet. Foto: Bomberos Municipales/AFP Photo/Jose Rodriguez/NTB Vis mer

Ifølge påtalemyndigheten stoppet Morales og flere andre en charterbuss som var på vei fra Nicaragua til Guatemala. Narkosmuglerne trodde at bussen fraktet narkotika, men da de fant ut at det bare var ordinære passasjerer om bord, drepte de alle sammen.

Bussen ble senere funnet oppbrent i Zacapa, rundt 13 mil øst for Guatemala City.

I mai ble den amerikanske mannen Joseph Zieler (61) dømt for et dobbeltdrap han begikk i 1990. Vis mer

Ifølge San Diego Union Tribune ble passasjerene først skutt, før likene senere ble funnet brent opp inne i bussen. Blant passasjerene skal det ha vært én nederlender og 15 nicaraguanere.

Morales dom samsvarer imidlertid ikke med hva han faktisk må sone. Til tross for at man ble dømt til 50 år i fengsel for hvert drap, samt åtte år for å være en del av et kriminelt nettverk, må han i praksis sone bare 50 år.

Det er nemlig en lov i Guatemala at ingen må sone mer enn 50 år i fengsel.