Dømt etter «koffert-drap»

Drepte sin egen mor på ferie.

Heather Mack var 18 år da hun drepte moren. Foto: Firdia Lisnawati/AP Photo/NTB
Heather Mack var 18 år da hun drepte moren. Foto: Firdia Lisnawati/AP Photo/NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

I 2014 ble Heather Mack (28) og hennes daværende kjæreste Tommy Schaefer arrestert på den indonesiske øya Bali, der de var på ferie med førstnevntes mor.

Pågripelsen skjedde som følge av at en taxisjåfør på øya hadde funnet en koffert i bagasjerommet, med kroppen til det som skulle vise seg å være Macks mor.

Hun var drept.

Ble pågrepet i USA

Nå er Heather Mack dømt til 23 års fengsel, for å ha konspirert for å drepe en amerikansk statsborger, skriver BBC.

Hun har allerede sonet om lag syv år i Indonesia for drap. 28-åringen ble løslatt i 2021, men ble pågrepet da hun landet i USA og siktet for det hun nå er dømt for.

Schaefer sitter fortsatt fengslet i Indonesia, ifølge kanalen.

GROV VOLD: En 64 år gammel mann er dømt for drapsforsøk etter at han sparket og slo en mann gjentatte ganger på en togstasjon i Sverige. Video: Förundersökingen. Reporter: Håvard T-L Knutsen. Vis mer

På grunn av at hun allerede har sonet noe i utlandet, fikk hun redusert straff av dommer Matthew Kennelly. Hun var i utgangspunktet formelt dømt til 26 års fengsel.

Ville ha pengene

Påtalemyndigheten påsto i retten at Mack og Schaefer samarbeidet om drapet. Førstnevnte skal ha holdt for morens munn, mens Schaefer slo henne i hodet med en fruktskål.

De skal deretter ha lagt kroppen hennes i en koffert, som de la i baksetet av den nevnte taxien.

De skal selv ha sjekket inn på et annet hotell, før de etter hvert ble pågrepet. Motivet bak drapet skal ha vært at de ønsket tilgang på et fond med 1,5 millioner dollar.

Mack skal ha vært 18 år og gravid på tidspunktet.

Hun erkjente seg ikke skyldig i anklagene hun ble møtt med i USA. Etter å ha fått forhandlet frem en god avtale med påtalemyndighetene, erkjente hun derimot straffskyld.

Mer om