Døde på ferie - naborommet var sprayet med gift

Nye detaljer kom frem under en rettshøring.

John og Susan Cooper døde på familieferie i Egypt i 2018. Foto: REX/NTB
John og Susan Cooper døde på familieferie i Egypt i 2018. Foto: REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det britiske paret John (69) og Susan Cooper (63) var i 2018 på familieferie på Steigenberger Aqua Magic Hotel i Egypt, da de døde etter å ha blitt alvorlig syke.

Denne uken har det vært høring i saken, der flere vitner har snakket. Der har det blant annet kommet frem at naborommet til Cooper-paret var nedsprayet av insektsmiddel, som skulle ta bukt med veggdyr.

Rommene var adskilt med en dør.

Det skriver The Guardian.

Klagde på lukt

Blant de som har vitnet i saken, er parets datter Kelly Ormerod. Hun var selv til stede på ferien, sammen med blant andre sin 12 år gamle datter Molly.

I retten forteller hun at datteren klaget på en «gjæraktig lukt», da hun sov på en enkeltseng inne hos besteforeldrene sine. Natten før Cooper-paret døde, ringte de for å si at Molly ikke følte seg bra. Hun ble deretter flyttet til morens rom i etasjen over.

Morgenen etter klagde Cooper-paret på at de «virkelig ikke følte seg bra».

Om du oppbevarer veden inne er det flere ting du bør tenke på. Insekter, fukt-og råteskader kan nemlig følge med veden om du oppbevarer den feil. Video: Embla Hjort-Larsen / Storyblocks. Vis mer

Datteren kunne kjenne en sterk lukt da hun kom for å sjekke hvordan det sto til med foreldrene sine, som ikke kom til frokost.

Leger ble tilkalt, men John Cooper ble etter hvert erklært død på hotellgulvet. Susan Cooper ble fraktet til sykehus i ambulanse, men samme ettermiddag ble også hun erklært død.

Uprofesjonelt

I rettshøringen anklages hotellet for å ha taklet det angivelige veggdyrproblemet på en uprofesjonell måte.

Dominik Bibi, som ankom hotellet med familiemedlemmer dagen før Cooper-paret døde, forteller at svigermoren fikk tildelt et rom som luktet rart. Etter å ha klaget fikk de flyttet henne - og senere på dagen så han hotellansatte spraye rommet og senere forsegle dørene med maskeringsteip.

Cooper-parets dødsårsak ble aldri slått fast, men en rapport i etterforskningen pekte på mulig «eksponering for et smittsomt biologisk middel eller giftige kjemikalier» som mulig årsak.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer