Australia:

Døde etter å ha blitt begravet i sand

15 mennesker hjalp til med å dra ham opp fra sanden.

En tragisk ulykke fant sted i den australske delstaten Queensland forrige uke. Foto: Richard Sowersby/REX/NTB
En tragisk ulykke fant sted i den australske delstaten Queensland forrige uke. Foto: Richard Sowersby/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Den 23 år gamle australske mannen Josh Taylor var med venner på Bribie Island nord for Brisbane i Queensland, da han lørdag forrige uke falt ned i et hull på stranden.

Det tok 15 mennesker for å dra ham opp, nødetatene ble kontaktet og Taylor ble fraktet til sykehus.

Livet sto imidlertid ikke til å redde, og han døde torsdag denne uken, skriver BBC.

Sandveggene raste sammen

Hullet han falt ned i, skal ha blitt gravd for å grille en gris. Ifølge Independent skal han ha blitt begravet under store mengder sand, halvannen meter under bakken.

Et vitne har fortalt australske NCA Newswire at Taylor reiste seg fra stolen sin, før han mistet balansen og falt ned i det nevnte hullet. Sandveggene skal da ha rast over han.

Myndighetene i California har publisert denne videoen for å advare badeklare strandturister. Video: Kameraone. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet. Vis mer

- Jeg innså at noen falt med hodet først ned i hullet, og jeg gravde, gravde og gravde. Når jeg først kom til hullet, kunne jeg ikke en gang se foten hans. Så dypt var det, har vitnet ved navn Nathan fortalt, ifølge Independent.

Da de endelig fikk dratt han opp fra sanden, var Taylor bevisstløs. Det ble derfor gjennomført hjerte-lunge-redning frem til nødetatene ankom stedet.

Skrudde av maskinene

Fremme på sykehuset skal han ha blitt koblet opp til maskiner som holdt han i livet. Torsdag ble maskinene skrudd av, har familien hans fortalt i en uttalelse.

De kaller Taylor «den beste sønnen, broren, kjæresten og kompisen vi alle kunne ha ønsket oss». De skrev også at han vil bli savnet hvert minutt av hver dag, ifølge lokale medier, gjengitt av BBC.

«Dessverre var skadene han pådro seg for alvorlige for at det var mulig for han å overleve», heter det videre i uttalelsen.

Bribie Island er et populært turmål for campingglade folk. Øya er lokalisert om lag seks mil nord fra Queenslands største by Brisbane øst i Australia.