Skattelistene 2022:

Dette tjente Gjert i fjor

Gjert Ingebrigtsen legger bak seg et par turbulente år.

Gjert Ingebrigtsen er ingen økonomisk vinner i Ingebrigtsen-familien, ifølge skattelistene. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Gjert Ingebrigtsen er ingen økonomisk vinner i Ingebrigtsen-familien, ifølge skattelistene. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skattelisten for 2022 er klar. Trykk HER for å søke i ditt område!

Gjert Ingebrigtsen (57) har de siste par årene vært hyppig omtalt, etter en lengre konflikt med barna sine, deriblant Henrik (32), Fillip (30) og Jacob (23) Ingebrigtsen.

Onsdag ble ligningstallene for 2022 publisert, der Gjert Ingebrigtsen står oppført med i overkant av 682 000 kroner i inntekt, og 783 929 kroner i formue.

Summen er likevel ikke representativ i den forstand.

Gjert har fortsatt trenerjobben for den norske friidrettsutøveren Narve Gilje Nordås (25). Inntil i fjor høst var han også medeier i familiefirmaet Run Fast AS, men ble kjøpt ut av sønnene.

Ifølge Finansavisen fikk 57-åringen 3,2 millioner kroner fra salget.

Gjert og kona Tone Ingebrigtsen (53) dro også inn 11,6 millioner kroner gjennom selskapet Tega AS.

I ligningstallene for 2022 står Tone oppført med i overkant av 744 000 i inntekt, men en formue på 7,4 millioner kroner.

Det er likevel de tre friidrettssønnene som ser ut til å ha dratt inn flest gryn i løpet av fjoråret. Best ut kommer Jacob Ingebrigtsen, med 11,2 millioner i inntekt.

Det var i februar i fjor at ble det kjent at han ikke lenger skal trene de tre sønnene, etter å ha vært trener for dem gjennom hele deres oppvekst og karriere. I oktober ble han anmeldt av et familiemedlem for vold i nære relasjoner.