Det musa gjør vekker oppsikt: - Kunne ikke tro det

Da underlige ting foregikk i huset, satte huseieren opp et nattkamera.

Det denne musa drev med på natterstid, fikk huseieren til å undre. Foto: Skjermbilde/Animal News Agency
Det denne musa drev med på natterstid, fikk huseieren til å undre. Foto: Skjermbilde/Animal News Agency Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Rodney Holbrook har brukt mye tid i løpet av livet sitt på å fotografere dyr ute i det fri. At noe av det mest spennende skulle bli fanget på film i hans eget hjem, hadde han kanskje ikke trodd.

Det hele startet da han oppdaget at matsmuler han la frem til fuglene, havnet i noen gamle sko han hadde gjemt bort i boden sin. Etter hvert oppdaget han også at ting han lot vær å rydde, på mystisk vis ble ryddet opp.

Og det var ikke kona som sto bak gjerningene.

Ryddet hver natt

Gjennom et kamera han hadde bestemt seg for å sette opp, så han at den som ryddet opp i sakene hans slett ikke var et menneske - men ei mus.

- 99 av 100 ganger ryddet musa opp i løpet av natta. Det er fantastisk at den ryddet alt tilbake i boksen. Jeg tror det er mulig at den faktisk liker å gjøre det, sier han til BBC.

I videoen ser man musa legge alt fra klesklyper til korker tilbake i en eske. Selv mener Holbrook at musa bruker objektene til å gjemme vekk nøtter.

Ryddingen skal ha pågått i flere måneder, og musa har nå fått navnet Welsh Tidy Mouse, som kan oversetter til Walisisk ryddemus.

- Jeg kunne ikke tro det da jeg så at musa ryddet opp, har han sagt, ifølge The Guardian.

Kompisen opplevde det samme

Dette er derimot ikke første gang Holbrook hører om mus som rydder. Tilfeldigvis kjenner han Stephen Mckears, som i 2019 kontaktet ham for hjelp med å sette opp et kamera for å fange en annen mus på film.

Rodney Holbrook (t.v.) og Stephen Mckears (t.h.) i 2019. Den gang var det Mckears som opplevde et lignende musemysterie. Foto: Paul Gillis/SWNS/NTB
Rodney Holbrook (t.v.) og Stephen Mckears (t.h.) i 2019. Den gang var det Mckears som opplevde et lignende musemysterie. Foto: Paul Gillis/SWNS/NTB Vis mer

Den gang bodde han i Bristol, der Mckears holder til. Nå har han derimot flyttet til Wales, men er forundret over at det samme skjer ham.

- Jeg kan ikke tro at vi opplever det samme her flere år senere, forteller han til BBC.