Danskene har fått sjelden mulighet: - Ikke normalt

Kunne åpne for første gang på fem år.

Danmark har i likhet med de fleste stedene i Norge fått en hittil hvit januar. Her ved Fredensborg slott. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix/AFP/Denmark OUT/NTB
Danmark har i likhet med de fleste stedene i Norge fått en hittil hvit januar. Her ved Fredensborg slott. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix/AFP/Denmark OUT/NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Samtidig som kuldegradene har sunket og snøen har falt i Norge, har også Danmark fått en usedvanlig kald og snøfylt start på året.

Landet opplever vanligvis mildere vintre enn flere andre nord-europeiske land, men det nye året har gitt mer snø enn vanlig. For enkelte dansker har det betydd kaos og fortvilelse, mens andre tar det hele med et stort smil.

Det har nemlig dukket opp en unik mulighet.

Første gang på fem år

Det er fem år siden Hedeland skisenter har kunnet holde åpent. Nå har de derimot åpnet skibakken til manges glede.

Det er ikke snakk om store bakken - for det er tross alt flate Danmark det er snakk om - men det holder i massevis for skientusiastiske dansker som vil stå litt slalom, ifølge TV 2 Kosmopol.

Rundt 2000 mennesker skal ha tatt turen til skisenteret i helgen.

KØBENHAVN: Uværet «Babet» herjer, også i Danmark. Fredag 20. oktober fikk danskebåten problemer i København. Her smeller skipet inn i kaia. Reporter: Edward Stenlund. Video: Nicolai Sørensen Vis mer

– Det har vært kjempegøy. Vi har hatt det veldig travelt, men det har vært verdt det, for vi har fått så mange positive tilbakemeldinger, sier Cecilie Laage-Petersen, styreleder i Roskilde skiklubb.

Langrennsfeber

Også langrennsfeberen lever i beste velgående i Danmark. Ved Skørping skole i Nordjyllad er det kjørt opp 2 mil med langrennsløyper.

Skisporene trekker ikke bare til seg folk fra nærområdet, men danske TV 2 har også snakket med folk som har kjørt fra andre deler av landet.

Lars Wachmann jobber for Naturstyrelsen, som er ansvarlig for å preppe og vedlikeholde løypene. Wachmann hevder at de aldri har hatt så mange gjester som nå.

- Det er ikke normalt at det kommer 1000 folk hit i løpet av en helg. Det blir ikke bedre. Frosten om natten gjør at sporene jeg kjører opp fryser til. Så da blir det kjempebra forhold gjennom natten og det holder i flere dager, sier han til kanalen.