- Danmark har blitt et stort vannland

Våte værforhold preger danskene i den østlige delen av landet.

Bilde fra en oversvømmelse i Sønderborg i oktober. Nå har nye vannmengder kommet inn over Danmark. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / AFP / NTB
Bilde fra en oversvømmelse i Sønderborg i oktober. Nå har nye vannmengder kommet inn over Danmark. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag var det meldt store nedbørdmengder i deler av Danmark, både i form av snø og regn. Meteorologen Peter Tanev sier til danske TV 2 at 2023 kan bli det våteste året noensinne.

Samtidig kaller han Danmark et «vannland», slik det ser ut i den østlige delen av landet torsdag.

Oppover husveggene

- Danmark har blitt et stort vannland; oversvømte åkre, digre vanndammer og vann i kjellere, alt fordi vannet ikke blir tatt opp, sier Tanev til kanalen.

I Hårlev på Sydsjælland står vannet oppover husveggene til folk. Et ektepar sier til kanalen at de i løpet av 37 år i huset aldri har sett lignende vannmengder, til tross for at de flere ganger har opplevd oversvømmelser i området.

Bilder fra Sjælland viser også oversvømte veibaner, og torsdag formiddag ble det varslet at flere dansker står i fare for å miste strømmen hvis vannmengdene øker.

RAMMET: Minst to McDonalds-restauranter i Danmark har den siste uka blitt rammet av muse-hærverk. Video: TikTok Vis mer

Snø og regn

Også i København har de merket værforholdene. Torsdag morgen ble flere metrostasjoner stengt, på grunn av vann som hadde tengt seg inn i en tunell ved Kongens Nytorv.

Det er derimot ikke bare regn som skaper problemer - flere våknet til kritthvit hage. Det var varslet at det kunne komme snø i deler av landet, men ikke alle trodde at det skulle lave ned i store mengder.

- Det var helt vilt å våkne til. Jeg hadde ikke trodd at det kom i så store mengder, har Thue Lang, som bor på Nordsjælland, uttalt til kanalen,

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer