Italia:

Da byen senket fartsgrensen, ble Sergio «historisk»

Tar grep for å minske antall trafikkulykker.

Sergio Baldazzi fikk et ublidt møte med nye regler. Foto: Guido Calamosca/LaPresse/Shutterstock/NTB
Sergio Baldazzi fikk et ublidt møte med nye regler. Foto: Guido Calamosca/LaPresse/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Du har kanskje selv kjørt i Italia eller hørt om folk som har gjort det? Sjansen er da stor for at du selv har erfart eller hørt at italienerne er mer «aggressive» i trafikken enn mange andre.

Selv om det ikke stemmer for alle italienere, er det ikke å komme unna at landet har et høyt antall ulykker på veiene. Landet har i en årrekke forsøkt å få ned den dystre statistikken - og nå har storbyen Bologna selv tatt grep.

Byen har nemlig innført Città 30, som oversettes til «By 30». Konseptet er enkelt: Det innføres fartsgrense på 30 kilometer i timen, ifølge The Guardian.

Første til å få bot

Tidligere har det vært vanlig med 50-grense i de italienske byene. Bologna er nå den første Italienske storbyen til å gjøre et slikt grep, for å minske ulykker og forurensing.

De nye fartsgrensene har riktignok skapt furore blant mange av innbyggerne.

Taxisjåfører har blant annet truet med å heve prisene, og det er ventet en demonstrasjon mot de nye fartsgrensene fredag, skriver avisen. En annen som fikk et ublidt møte med de nye fartsgrensene, er Sergio Baldazzi.

Sergio Baldazzi måtte betale bot på vei til jobb. Foto: Guido Calamosca/LaPresse/Shutterstock/NTB
Sergio Baldazzi måtte betale bot på vei til jobb. Foto: Guido Calamosca/LaPresse/Shutterstock/NTB Vis mer

Han kan nemlig smykke seg som den første som fikk bot i 30-sonen. Han måtte punge ut 39 euro for fartsovertredelsen. Det tilsvarer i overkant av 440 kroner.

- Jeg visste at det var regelens første dag, men fortsatt... Jeg kjørte bare i 39 kilometer i timen, og nå har jeg medalje for å være den første til å få bot. Det er egentlig til å le av, forteller han til The Guardian.

Bøtes gis til sjåfører som kjører over 36 kilometer i timen.

- Mye sinne

Andrea Spettoli er en av dem som protesterer mot de nye kjørereglene. Han har også vært med å arrangere protester. Spettoli forteller at han har mottatt telefoner fra folk som mener de nye reglene fører til forseintkomming.

Skal du kjøre bil i Bologna, må du være obs på nye fartsgrenser. Foto: Michele Nucci/LaPresse Michele Nucci/Shutterstock/NTB
Skal du kjøre bil i Bologna, må du være obs på nye fartsgrenser. Foto: Michele Nucci/LaPresse Michele Nucci/Shutterstock/NTB Vis mer

En skal også ha påstått at hun ikke lenger har tid til å hjem i lunsjpausene sine.

- Det er mye sinne i Bologna akkurat nå. Problemet er ikke bare bøtene, men denne loven endrer liv totalt, sier han.