Cruise måtte returnere - rundt 100 skal ha blitt skadet

Opp til ni meter lange bølger gjorde at sikkerhetssystemer ble aktivert.

En storm i Biccayabukten gjorde at flere om bord på Spirit of Discovery trengte helsehjelp. Foto: Fraser Gray/Shutterstock/NTB
En storm i Biccayabukten gjorde at flere om bord på Spirit of Discovery trengte helsehjelp. Foto: Fraser Gray/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Cruiseskipet Spirit of Discovery var opprinnelig på slutten av en 14-dagers reise rundt kanariøyene, da det måtte returnere til Storbritannia tidligere enn planlagt, skriver Sky News.

Skipet skal lørdag ha havnet midt i et kraftig uvær i Biscayabukten, som i tillegg til mange andre land i Europa var rammet av stormen Ciarán forrige uke.

Flere trengte helsehjelp

Ifølge nettstedet skal det ha vært snakk om bølger opp til ni meter. Uværet skal ha gjort at skipet aktiverte et sikkerhetssystem, som førte til at det tok en brå sving mot venstre og deretter en brå stans.

Det hele skal ha gjort at flere titalls om bord ble skadet. Av de rundt 1000 menneskene som skal ha reist med cruiseskipet, skal rundt 100 av disse ha blitt skadet.

Ifølge cruiseopperatøren Saga Cruises, skal fem ha trengt behandling for mer seriøse skader, mens de aller fleste ble lettere skadet, ifølge nettstedet.

En seilbåt får motortrøbbel i Drøbaksundet mens cruiseskipet MSC Poesia er på kurs rett mot seilbåten. Reporter: Christian Fjermeros/Dagbladet. Video: Hans Olav Torgersen/tipser Vis mer

- Ble slengt på gulvet

Flere har tatt til sosiale medier for å fortelle om opplevelsene. På X (tidligere Twitter, journ.anm.) beskriver en bruker svigerforeldrenes opplevelse om bord på skipet som «forferdelig».

En annen snakker på vegne av sine eldre foreldre, og skriver i et innlegg på X at også de har hatt en «forferdelig opplevelse i stormen».

«De ble slengt på gulvet i spisesalen, med bord og servise som falt ned på dem. Mange er skadet! Hvorfor måtte kapteinen haste seg fra kanariøyene og inn i stormen?», spør vedkommende.

Cruiseskipet ankom Portsmouth sør i England mandag kveld. Nigel Blanks, administrerende direktør i Saga Cruises, har i et brev til passasjerene omtalt stormen som «ekstremt skremmende».

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer