Bronson (2) sultet ihjel ved siden av sin døde pappa

Historien ryster Storbritannia.

Bronson Battersby hadde feiret jul med pappa Kenneth. Foto: Facebook
Bronson Battersby hadde feiret jul med pappa Kenneth. Foto: Facebook Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Historien om to år gamle Bronson Battersby har det siste døgnet rystet Storbritannia, etter at det ble kjent at den lille gutten sultet ihjel ved siden av sin avdøde far.

Bronsons far Kenneth Battersby falt om og døde av hjerteinfarkt i slutten av desember. Sønnen hadde på tidspunktet bodd hos ham i et halvt års tid, og de hadde ifølge moren Sarah Piesse feiret jul med en storslagen middag, ifølge Sky News.

Fikk ikke tak i mat

Siste sikre livstegn fra faren var gjennom en meldingsforveksling med naboen 27. desember. 13 dager senere ble far og sønn funnet døde av en sosialarbeider som omsider fikk tillatelse fra huseier om å ta seg inn i boligen.

Det skjedde etter gjentatte forsøk.

Det er ikke slått fast når far og sønn døde, men det er ikke ansett som mistenkelige dødsfall. Den lille gutten skal ha dødd av dehydrering og sult, ifølge obduksjonsrapporten, skriver The Guardian.

Ifølge moren skal det ha vært mer enn nok mat i kjøleskapet, men fordi toåringen ikke nådde opp, var ikke den tilgjengelig.

En 23 år gammel kvinne døde etter en Taylor Swift-konsert. Popstjerna er knust etter dødsfallet. Reporter: Mia Engenes Bratlie. Video: AP / X Vis mer

- Hvis Bronson var høyere, ville han ha overlevd, mener moren.

Piesse og Battersby skal ha separert seg i 2019. Sammen har de Bronson, og to andre på henholdsvis tre og syv år. Piesse skal ha flyttet inn i ny leilighet i midten av 2023, som ikke ble ansett som trygg nok for lille Bronson å bo i.

Derfor ble de enige om at han skulle bo hos sin far.

Far og sønn blir omtalt som uadskillige, og faren skal ha vært Bronsons beste venn, ifølge en nabo.

Fikk ikke svar

Sosialarbeidere hadde avtale om å se til far og sønn én gang i måneden, og det ble derfor gjort et forsøk på besøk 2. januar, etter avtale med Battersby.

Da vedkommende møtte opp på familiens dør den avtalte dato, var det derimot ingen som åpnet.

Hun meldte fra til politiet, og sjekket andre hus der de kunne oppholde seg. Dagen i forveien hadde også naboen ønsket Battersby godt nyttår, uten å ha fått noen respons.

Det antas derfor at han døde mellom 27. og 31. desember.

To dager senere skal samme sosialarbeider ha returnert til hjemmet, også denne gang uten respons. Hun meldte det igjen til politiet. Først fem dager senere får hun tillatelse til å gå inn i huset, der hun finner begge to omkommet.

- Hvis sosialarbeideren hadde mast om å få gå inn da hun ikke fikk svar 2. januar, kunne Bronson fortsatt ha vært i livet, sier moren.

Har meldt seg selv inn

Heather Sandy, som er administrerende direktør for barnevernstjenestene i Lincolnshire County Council, har imidlertid fortalt overfor ITV at sosialarbeidere ikke har lov til å tvinge seg inn på eiendommer.

Utenfor et bilvaskeri i California blir en barnevogn det sitter en liten gutt i tatt av vinden, og triller nedover mot en trafikkert motorvei. Video: A1 Hand Car Wash. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

Den nevnte sosialarbeideren skal derimot ha kontaktet politiet flere ganger, helt etter boka.

Lincolnshire-politiet har i etterkant meldt seg selv inn til Independent Office for Police Conduct, som behandler klager mot politiet. Det vurderes nå hvilke tiltak som skal settes inn for å hindre at det samme skjer igjen, ifølge Independent.

«De nøyaktige handlingene til involverte organisasjoner vil bli analysert i en kommende gjennomgang, og på dette stadiet vil det være upassende å kommentere ytterligere. Som en del av standardprosedyrer har vi henvist dette til IOPC som følge av dødsfall eller alvorlig skade etter politiinvolvering.», har politiet skrevet i en uttalelse.