Bråk om Englands «mest ensomme sau»

Var strandet på det skotske høylandet i to år - lørdag ble den reddet.

Englands «mest ensomme sau» har fått navnet Fiona. Foto: The Sheep Game
Englands «mest ensomme sau» har fått navnet Fiona. Foto: The Sheep Game Vis mer
Publisert

Lørdag klarte en gruppe på fem å redde en sau som har vært strandet på et avsidesliggende sted på det skotske høylandet i over to år, ifølge The Telegraph.

Sauen, som har fått navnet Fiona, ble først observert ved foten av en klippe i området for to år siden. Da en forbipasserende i kajakk oppdaget sauen igjen tidligere i høst, vekket det redningslysten hos flere.

Demonstrerte mot gård

Sauen har blitt omtalt som Englands «mest ensomme sau», og søkte blant annet ly i en grotte inne i steinrøyse i området.

Etter at Fiona ble reddet har hun blitt klipt, og skal etter planen bo på en besøksgård i Dumfries nord i England. Det har derimot vekket sinne hos en rekke dyrevernforkjempere, skriver BBC.

Søndag demonstrerte de utenfor den nevnte gården.

- Det var en fredelig, ikke-voldelig demonstrasjon. Vi vil at Fiona skal flyttes til et fristed i stedet for en dyrehage, har en av demonstrantene uttalt til nettstedet.

Bakgrunnen for reaksjonene er at gruppen mener sauen blir utnyttet for penger, og at alle inntrykkene og folkene vil bli «et spetakkel» for sauen. Det fordi den har vært alene i to år.

Tar hensyn

Gårdseier forsikrer derimot dyrevernforkjemperne om at sauen vil bli tatt godt vare på. Hun vil få et eget oppholdssted, bli introdusert til andre dyr sakte og en veterinær vil passe på at hun har det hun trenger.

- Vi skal gi Fiona et femstjernershjem og vi skal gi henne noen fantastiske venner, har han uttalt i en Facebook-video, ifølge BBC.

Han påpeker at besøksgården er stengt over vinteren, og at sauen derfor vil få mye tid på å venne seg til det nye miljøet.

- Ingen skal plage henne, vi skal bare bli kjent med henne og la henne gjøre sin egen greie, fortsetter han.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer