Frankrike:

Blir landets yngste statsminister

Gabriel Attal blir Frankrikes nye statsminister.

Gabriel Attal blir støtt og stadig sammenlignet med president Emmanuel Macron. Foto: Gonzalo Fuentes/File Photo/Reuters/NTB
Gabriel Attal blir støtt og stadig sammenlignet med president Emmanuel Macron. Foto: Gonzalo Fuentes/File Photo/Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Gabriel Attal (34) blir Frankrikes nye statsminister, melder RTL radio og BFM, ifølge Reuters.

Det skjer etter at Élisabeth Borne (62) mandag gikk av som statsminister.

Attal er utnevnt av president Emmanuel Macron tirsdag formiddag, og er med det landets yngste statsminister noensinne. I tillegg er han landets første åpne homofile statsminister.

Valget vil ikke nødvendigvis føre til noe stort politisk skifte, ifølge nyhetsbyrået, men blir ansett som et signal om at Macron forsøker å styrke sitt eget partis sjanser når det kommer til EU-avstemningen i juni.

Macron har stått i hardt vær siden han i desember fikk flertall for en kontroversiell immigrasjonsreform, som ble omtalt som en seier for ytre høyre.

Klokke-detaljen til Frankrikes president Emmanuel Macron under et intervju onsdag 22. mars vekker oppsikt. Flere i opposisjonen reagerer. Video: AP/France 2/TF Vis mer

Attal var på forhånd en favoritt til å ta over etter nevnte Borne. Han har blitt en av Frankrikes mest populære politikere på meningsmålingene den siste tiden og har bemerket seg som en kunnskapsrik statsråd.

Før han nå tar over som Statsminister, har han blant annet vært landets utdanningsminister. Attals overtakelse av statsministerrollen kommer som følge av forestående rokkeringer innad i Macrons regjering.