Ble drept og begravet - familien visste ingenting

Først etter fem måneder fikk moren svar på hvor sønnen var.

Amerikanske Wade Robinson ble drept, merket som familieløs og gravlagt. Samtidig satt moren og ventet på svar på hva som hadde hendt. Foto: Seth Wenig/AP/NTB
Amerikanske Wade Robinson ble drept, merket som familieløs og gravlagt. Samtidig satt moren og ventet på svar på hva som hadde hendt. Foto: Seth Wenig/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

14. mars meldte Bettersten Wade Robinson sønnen Dexter Wade savnet, etter å ikke ha hørt fra ham på litt over en uke.

Først fem måneder senere, 24. august, får moren vite at sønnen hadde blitt påkjørt og drept av en politimann som ikke var på jobb, og noen måneder senere gravlagt, ifølge ABC News.

Alt uten at familien til Wade ble varslet.

Familien forstår ikke

- Sønnen min, jeg hadde aldri trodd at han skulle forlate meg. Han var min eldste sønn og jeg hadde aldri trodd at dette kunne skje ham, uttalte moren hans i en pressekonferanse mandag denne uken.

Denne videoen av den britiske sykepleieren som drepte sju spedbarn har blitt frigitt. Video: AP. Reporter: Anabelle Bruun/Dagbladet TV Vis mer

Familien til den avdøde mannen stiller seg uforståelig til det faktum at de aldri ble kontaktet. Ifølge ABC News skal ikke Wade ha hatt noen legitimasjon på seg da han ble funnet, men han ble identifisert gjennom fingeravtrykk av rettslegen, som meldte fra til Jackson-politiet i delstaten Mississippi i USA.

Den avdøde mannen hadde derimot et reseptbelagt medikament på seg. Politiet skal ha brukt dette medikamentet til å komme i kontakt med Wades lege - som ga dem et nummer til pårørende.

Politiet hevder derimot at nummeret de fikk «ikke var korrekt eller et godt nummer som kunne brukes videre, så det var ikke mulig å få kontakt».

- Trosser sunn fornuft

Familiens advokat Ben Crump stiller seg kritisk til forklaringen.

- Hvis de virkelig ønsket å varsle henne om at politimannen hadde kjørt på og drept sønnen hennes da han krysset veien, kunne de ha kommet og banket på døren. Dette trosser all logikk og sunn fornuft, sier Crump.

I og med at Wades familie aldri ble kontaktet, ble han liggende i likhuset i flere måneder. Etter en godkjenning ble han etter hvert ble gravlagt i en såkalt Potter's field, der ukjente og folk uten pårørende ligger.

DREPT: Etter flere dagers ventetid fikk faren den knusende beskjeden: 8 år gamle Emily Hand ble funnet drept etter angrepet mot Be'eri kibbutz sør i Israel. Vis mer

Nå krever familien at den avdøde tas opp av jorden og overleveres til familien, slik at de kan ha en ordentlig begravelse.

Sjef for Jackson-politiet Joseph Wade - som ikke har noen tilknytning til den avdøde - har kondolert overfor familien.

- Jeg har tatt grep som sørger for at ting som dette ikke skjer på min vakt.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer